, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Άνοιξε ο δρόμος για τη δημοπράτηση της ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Με δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις έκλεισε ο κύκλος εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά για το 2019, αποφάσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση του έργου της αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.

«Κινούμαστε στην τελική ευθεία και σύντομα το όραμα θα γίνει πράξη με το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά» δήλωσε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 16 Δεκεμβρίου 2019, ψηφίσαμε και αποφασίσαμε με την υπ’ αριθμό 701 Απόφαση, την έγκριση της εκτέλεσης του έργου με τίτλο μελέτης ”Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε κοινή χρήση του ΜΠΠΜ (Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά)” συνολικού προϋπολογισμού 19.650.000 ευρώ και  με την υπ΄ αριθμό 700 την έγκριση διενέργειας αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με τίτλο ”Διαμόρφωση διακριτών ελεύθερων χώρων στο ΜΠΠΜ΄΄.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου του έργου και θα ακολουθήσει η πρώτη φάση της ανάπλασης, μέσω των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά, οι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα σε 18 μήνες από την ημέρα έναρξής τους.

Οι προτάσεις που θα προκύψουν από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό θα αποτελέσουν τη δεύτερη φάση παρέμβασης στον ελεύθερο χώρο του στρατοπέδου και θα ανήκουν στα έργα άμεσης προτεραιότητας του Δήμου για την επόμενη χρηματοδοτική περίοδο του ΕΣΠΑ 21-27.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.