, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Άσκησαν δίωξη για κακούργημα στους 51 αντιεξουσιαστές!

Για κακούργημα διώκονται από την εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οι 51 αντιεξουσιαστές οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το βράδυ από την αστυνομία, επειδή έγραφαν συνθήματα στο πλακόστρωτο της παραλίας. Κάποια συνθήματα που γράφηκαν στις πλάκες δίπλα στον Λευκό Πύργο θεωρήθηκαν ότι επηρεάζουν το ιστορικό μνημείο και τους ασκήθηκε δίωξη για φθορά μνημείων μεγάλης αξίας από άτομα που έχουν ενωθεί για τον σκοπό αυτό.
Οι 51 οδηγήθηκαν στα δικαστήρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση συμπαράστασής τους στα δικαστήρια. Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους δίωξη για το αδίκημα της φθοράς μνημείου σε βαθμό κακουργήματος και για τα πλημμελήματα της διακεκριμένης φθοράς, απλής σωματικής βλάβης, διατάραξης  κοινής ειρήνης, απείθειας και παράνομης οπλοφορίας για έναν σουγιά και μία μεταλλική ράβδο που βρέθηκαν στην κατοχή δύο συγκεντρωμένων.
Όλοι τους άκουσαν τις ποινικές διώξεις στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου όπου τους οδήγησαν και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να πάρουν προθεσμία ν’ απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.