, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έβρος: Θρίλερ με μέλος του ISIS που δεν παραλαμβάνει η Ελλάδα (BINTEO)

Του Κώστα Καντούρη
Σε θρίλερ εξελίσσεται η απόφαση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών να απελάσει έναν Αμερικανό, με αραβική καταγωγή, που χαρακτηρίζεται από τις τουρκικές αρχές μέλος του ISIS, μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων, στις Καστανιές Έβρου. Η ελληνική πλευρά δεν δέχεται να παραλάβει τον Αμερικανό, με συνέπεια ο άντρας να βρίσκεται και να φωτογραφίζεται στη νεκρή ζώνη μεταξύ των δύο χωρών.
Οι ελληνικές αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό από το πρωί, όταν οι τουρκικές αρχές τους ενημέρωσαν ότι θα τους παραδώσουν Αμερικανό υπήκοο, με το αιτιολογικό ότι έχει λήξει η βίζα του στην Τουρκία, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία. Η αστυνομία όμως στα σύνορα αρνήθηκε να παραλάβει τον συγκεκριμένο άνδρα που μέχρι πριν λίγη ώρα παρέμενε στη νεκρή ζώνη των συνόρων. Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος είναι μέλος του ISIS και συνελήφθη στις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία και ότι ύστερα από απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών όλοι οι συλληφθέντες που είναι μέλη του ISIS και έχουν διαβατήρια δυτικών και ειδικά ευρωπαϊκών χωρών θα απελαύνονται.
Η απόφαση να παραδοθεί ο συγκεκριμένος άντρας στις ελληνικές αρχές προκαλεί προβλήματα και η πρώτη αντίδραση της αστυνομίας ήταν να μην δεχτεί την είσοδό του στην Ελλάδα. Πληροφορίες της karfitsa.gr αναφέρουν πως το περιστατικό έχει ξεσηκώσει τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή όσο και τους επικεφαλής του κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής, ενώ με το ζήτημα ασχολείται και η ΕΥΠ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.