, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Έδεσε» στον Πειραιά το Ελ. Βενιζέλος-"Εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα"

Σε ειδική προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου 119 επιβάτες του έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό.
Το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού, ελλιμενίστηκε με 380 επιβάτες πάνω σε αυτό.
Όλοι όσοι μολύνθηκαν θα παραμείνουν εντός του πλοίου. Όλοι τους φέρονται να είναι καλά στην υγεία τους, εκτός ενός 70χρονου Ελβετού, ο οποίος τη νύχτα κρίθηκε πως έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Ο Ελβετός, είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα. Επίσης, δύο από τα δείγματα αναμενόταν να επανεξαταστούν καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα.
Όσον αφορά τα 259 αρνητικά δείγματα, αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι πως οι επιβάτες του πλοίου που βρίσκεται σε ειδική προβλήτα, θα επαναπατριστούν αφού πρώτα μεταφερθούν σταδιακά εντός της ημέρας σε ξενοδοχεία της Αθήνας.
Οι υπόλοιποι παραμένουν απομονωμένοι στις καμπίνες τους καθώς έχει δοθεί οδηγία να αποφεύγουν τις επαφές με άλλους επιβάτες του πλοίου.
«Η αντιμετώπιση των 119 επιβατών στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται για την αντιμετώπιση λοιμωδών νοσημάτων σε πλοία» διαβεβαίωσε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.
«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την επιλογή, καθώς όσοι είναι θετικοί στον ιό είναι πάρα πολλοί. Διαφορετικά θα κάναμε το αντίθετο. Όσοι βρίσκονται στο πλοίο και είναι καλά στην υγεία τους, θα βρίσκονται σε απομόνωση, θα τους παρέχεται ιατρική περίθαλψη και αν χρειαστεί θα πάρουν κάποια θεραπεία. Θα λειτουργούμε δηλαδή περίπου σαν να είναι σε νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας για την διαδικασία που εφαρμόζεται για την δειγματοληψία των επιφανειών από το συγκεκριμένο πλοίο, ανέφερε ότι πάρθηκαν δείγματα και από διάφορες επιφάνειες του πλοίου, για να εντοπιστεί αν υπάρχει επιμόλυνση, μιας και ο κορωνοϊός φαίνεται πως επιβιώνει για κάποιες ημέρες πάνω στις επιφάνειες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.