, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Έκλεισε» η πλατφόρμα για το μέρισμα – Πότε ανοίγει ξανά και για ποιους

Έκλεισε τα μεσάνυχτα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία να δείχνουν ότι έχουν εγκριθεί 1.222.657 αιτήσεις, σε σύνολο 2.970.889 που υποβλήθηκαν.
Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα πιστωθεί το αναλογούν ποσό ,που κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 568,74 ευρώ ανά αίτηση, την ερχόμενη Παρασκευή.
Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που δεσμεύεται ανέρχεται σε 694.704.975 ευρώ,που σημαίνει ότι περίπου 25 εκατ.ευρώ από το ποσό που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να διαθέσει ,περίπου 720 εκατ. ευρώ μένει αδιάθετο μέχρι στιγμής.

Την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για διάφορες κατηγορίες εν δυνάμει δικαιούχων, που πρέπει να επιλύσουν προβλήματα ώστε να ενταχθούν.
Σε αυτή ανήκουν πολίτες οποίοι δεν έχουν, για παράδειγμα, προλάβει να λύσουν τα προβλήματα με τον ΑΜΚΑ τους, δεν έχουν εξασφαλίσει συναίνεση από φιλοξενούμενους, έχουν προβλήματα με τον απαιτούμενο ένα μήνα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ κ.α. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα θα υπάρξει και δεύτερη, συμπληρωματική πληρωμή κοντά στα Χριστούγεννα. Οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις με πιθανότητα έγκρισης ανέρχονται σε 53.176.
Πηγή enikonomia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.