, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Κύθνο λόγω κορονοϊού

Σε μίνι lockdown τίθεται η Κύθνος μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Όπως ανακοινώθηκε, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Cοvid-19 λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα καθώς στο νησί έχει σημάνει συναγερμός μετά από τρία κρούσματα κορονοϊού.
Όπως είχε μεταδώσει ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για ζευγάρι, το οποία εμφάνισε συμπτώματα η σύζυγος, ενώ ο σύζυγος και ο φίλος τους είναι ασυμπτωματικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με συνέπεια να κατεβαίνει συχνά στην Αθήνα.
Η ανακοίνωση για τα νέα μέτρα στην Κύθνο:
«Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στο Δήμο Κύθνου της Π.Ε Κέας-Κύθνου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρο το Δήμο Κύθνου.
-Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.