, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έλληνες ευρωβουλευτές ζητούν τη στήριξη Μακρόν!

Την ξεκάθαρη υποστήριξη του κ. Μακρόν από τον κ. Μελανσόν, θέτουν ως όρο με επιστολή τους οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και  Εύα Καϊλή για τη συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ Σοσιαλιστών και Ευρωπαϊκής Αριστεράς .
Οι δύο Ευρωβουλευτές, επισήμαναν την δυσάρεστη έκπληξή τους από την άρνηση τόσο του κ. Μελανσόν, όσο και της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να καλέσουν τους Γάλλους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ του κ. Μακρόν ώστε να εμποδιστεί η άνοδος της κας Λεπέν και του Εθνικού Μετώπου. Όπως τονίζουν είναι απαράδεκτο για κάποιον που ανήκει στην Αριστερά, όπως δηλώνει ο κ. Μελανσόν, να μην παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ του κ. Μακρόν καθώς η αποχή, και το λευκό ή το άκυρο δεν αποτελούν πραγματικές επιλογές όταν ο αντίπαλος είναι η κα Λεπέν. Σημείωσαν μάλιστα την έκκληση από  το γνωστό οικονομολόγο Τομά Πικετί προς τους ψηφοφόρους της Αριστεράς να ψηφίσουν τον κ. Μακρόν, για να χάσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου.
Τέλος, ενώ εξέφρασαν τη συμφωνία τους με την πρωτοβουλία του κ. Πιτέλα για συνεργασία «με κάθε ομάδα που μοιράζεται τις προοδευτικές μας αξίες», βρίσκουν δύσκολο να καταλάβουν πως γίνεται να συνεργαστείς με κάποιους που εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν νιώθουν την ανάγκη να καλέσουν σε ενότητα απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς. Για το λόγο αυτό κάλεσαν τον κ. Πιτέλα να καταστήσει σαφές, ότι οι συζητήσεις για την όποια συνεργασία μεταξύ Σοσιαλιστικής Ομάδας και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς πρέπει να εξαρτάται από την υποστήριξη της υποψηφιότητας του κ. Μακρόν.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.