, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έναν από τους ηγέτες των «κίτρινων γιλέκων» συνέλαβαν οι γαλλικές αρχές

Τον οδηγό φορτηγού Ερίκ Ντρουέ συνέλαβαν εκ νέου οι γαλλικές αρχές, ένα εκ των ηγετικών στελεχών των «κίτρινων γιλέκων», με την κατηγορία της διοργάνωσης μη δηλωμένης διαδήλωσης.

Εις βάρος του Ντρουέ εκκρεμεί ήδη μία δίκη, καθώς κατηγορείται ότι «έφερε απαγορευμένο όπλο κατηγορίας D», όταν σε προηγούμενη διαδήλωση κρατούσε ξύλινο ρόπαλο.

Ο Ντρουέ συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ, την ώρα που κατευθυνόταν προς τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, όπου τον περίμεναν δεκάδες διαδηλωτές.

Τα μέλη του κινήματος υποστηρίζουν ότι σκοπός της συγκέντρωσης ήταν μόνο να ανάψουν κεριά για τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των έξι εβδομάδων που βρίσκονταν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με τις αρχές.

«Εντελώς αδικαιολόγητη και αυθαίρετη» χαρακτήρισε τη σύλληψη του Ντρουέ ο δικηγόρος του, προσθέτοντας ότι ο ηγέτης του κινήματος είχε σκοπό να ανάψει με άλλους κεριά στην πλατεία Κονκόρντ και στη συνέχεια να συναντηθεί με άλλα μέλη σε ιδιωτικό χώρο.

#Tags: Γαλλία

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.