, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έναρξη του 61ου -διαδικτυακού – Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Σε μια άδεια από θεατές αίθουσα στο Ολύμπιον, συμβολικά, έγινε την Πέμπτη το απόγευμα η έναρξη του 61ου – διαδικτυακού- Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Στη μεγάλη οθόνη άρχισε να παίζει η ταινία έναρξης της 61ης διοργάνωσης, «Το Ταξίδι της Φάλαινας», σε σκηνοθεσία Φίλιπ Γιούργιεφ (θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες από τη StraDa Films), την οποία οι θεατές παρακολούθησαν διαδικτυακά.
Οι διοργανωτές θέλησαν να δώσουν ζωή στην αίθουσα και να προβάλουν την ταινία έναρξης, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς θεατές, θέλοντας να δείξουν την αγάπη και την αφοσίωσή τους στην κινηματογραφική αίθουσα που περνάει δύσκολες στιγμές.
Φεστιβάλ με έναν τρόπο: Με φροντίδα, έρωτα και πάθος
Διαδικτυακά, λοιπόν, το φετινό φεστιβάλ και όπως επισήμανε στο μήνυμά της, στο βίντεο που προβλήθηκε πριν από την ταινία έναρξης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, «η τέχνη και οι δημιουργοί θα είναι κοντά μας και εμείς είτε ως Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, είτε ως υπουργείο Πολιτισμού κοντά τους. Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε την τέχνη περισσότερο από ποτέ».
Το βίντεο άρχισε με τη γενική διευθύντρια του ΦΚΘ Ελίζ Ζαλαντό και το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης «Σινεμά με κάθε τρόπο, φεστιβάλ με κάθε τρόπο», ενώ ο διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης έκανε λόγο για την «εποχή που μας ξεπερνά», συμπληρώνοντας ότι το Φεστιβάλ γίνεται πάντα με έναν τρόπο: «με τον τρόπο που το κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Με φροντίδα, με αγάπη, με έρωτα με πάθος».
Στο δικό του μήνυμα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε τη στήριξη της Περιφέρειας στο Φεστιβάλ και επισήμανε ότι είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που δημιούργησε Film Office, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ευχήθηκε και φέτος «με κάθε τρόπο» να απολαύσουν όλοι «το Φεστιβάλ της πόλης, το δικό μας Φεστιβάλ», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Στο εννέα λεπτών βίντεο ευχές δίνουν και οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ, ενώ ο Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, έδωσε έμφαση στην προβολή που χαρίζει στη χώρα μας διεθνώς το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.