, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένας μήνας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – Ο αγώνας δρόμου για την ανασυγκρότηση της χώρας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εχτές από το βήμα της Βουλής δήλωσε χαρακτηριστικά «Έχουμε αποδείξει ότι δεν αφήνουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη» και αν πάρουμε τα πράγματα που έχουν γίνει μέσα σ’ ένα μήνα ο κ. Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά τι λέει.
Μέσα σ’ ένα μήνα έχουν πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων και αποφάσεων επί αρκετών σημαντικών ζητημάτων. Να υπενθυμίσουμε ότι μέσα σε 30 μέρες στελεχώθηκαν άμεσα όλες οι Γενικές Γραμματείες των υπουργείων καθ΄ως επίσης αντιμετωπίστηκαν έκτακτες καταστάσεις όπως η θεομηνία στη Χαλκιδική και ο σεισμός στην Αθήνα,και η άμεση έκδοση αποφάσεων για τους πυρόπληκτους στο Μάτι.
Σε ότι έχει να κάνει με το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης τρία ήταν τα σημαντικότατα νομοσχέδια τα οποία περάσαν από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Το πρώτο αφορούσε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, το δεύτερο ήταν για το επιτελικό κράτος και το τρίτο ήταν το διυπουργικό νομοσχέδιο το οποίο περιελάμβανε διατάξεις όπως αυτή για το πανεπιστημιακό άσυλο, την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, τις ψηφιακές συντάξεις και τη διανομή των φαρμάκων για τους βαριά αρρώστους στο σπίτι.
Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας όπως επίσης και την δρομολόγηση προσλήψεων στην Αστυνομία για να ενισχυθεί ώστε να δοθεί άμεσα ένα τέλος στο αίσθημα ανασφάλεια που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Ακόμα ο πρωθυπουργός ήταν και είναι κάθετος με τον αντικαπνιστικό νόμο και δειλά δειλά έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται οι πρώτοι έλεγχοι.
Το γιγάντιο έργο που εκτελείται δεν έχει περάσει απαρατήρητο και από τις αγορές και το επιτόκιο του ελληνικού ομολόγου έχει αρχίσει και παίρνει την κατιούσα. Η Ελλάδα δανείστηκε από τις αγορές με 7ετές ομόλογο 2,5 δισεκ. ευρώ με το ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1,9%.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.