, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένα δεκάμηνο γεμάτο προκλήσεις!

Άρθρο του Μιχάλη Ζορπίδη, προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας
Ο Σεπτέμβρης κάθε χρόνο σηματοδοτεί την λήξη μίας περιόδου κάποιας, έστω και μικρής χαλάρωσης και –λόγω θέρους- μικρότερης έντασης σε σχέση με την υπόλοιπη χρονιά που όλα τρέχουν γρηγορότερα…
Βέβαια φέτος, συμπίπτει και με την ολοκλήρωση του «Ελληνικού Προγράμματος Στήριξης», για την οποία τόσος λόγος έγινε τελευταία…
Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη συμπίπτει με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που αποτελεί σημαντικό γεγονός για την εθνική οικονομία αλλά και την πόλη, καθώς την καθιστά ως επίκεντρο της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, λόγω του ξεχωριστού προγράμματος που πάντοτε περιλαμβάνει.  Φέτος αναμένεται μία ακόμη πετυχημένη διοργάνωση, με τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, κάτι που κάνει τη διοργάνωση ακόμη πιο πλούσια, πιο λαμπρή αλλά και πιο ενδιαφέρουσα.
Πιστεύω πως όλοι οι φορείς αλλά και οι κάτοικοι της πόλης καμαρώνουμε βαθιά μέσα μας για το επίπεδο της ΔΕΘ αλλά και για αυτά που προσφέρει η διοργάνωση στην πόλη μας. Η αλήθεια είναι ότι, όπως λέω συχνά, δυστυχώς η πόλη μας δεν έχει πολλά για τα οποία μπορεί να υπερηφανεύεται τα τελευταία χρόνια. Η ΔΕΘ είναι ένα από αυτά, αφού χαρίζει στη Θεσσαλονίκη αίγλη και λαμπρότητα όσο και σπουδαιότητα, αφού την καθιστά ως ένα κέντρο της προσοχής του οικονομικού και πολιτικού δυναμικού της χώρας αλλά και διεθνώς. Σ’ αυτό θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε συμβάλει και εμείς ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο, με την ενιαία συμμετοχή μας στο Περίπτερο 8, που είναι και φέτος πλούσια!
Βέβαια, για μία ακόμη χρονιά αναμένουμε την πολιτική ηγεσία της χώρας, τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς αλλά και την αντιπολίτευση, προκειμένου να ενημερωθούμε για τους σχεδιασμούς και τις απόψεις τους. Ελπίζω πως η κυβέρνηση θα διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και δε θα προχωρήσει σε πολιτικάντικες εξαγγελίες, μεγαλόστομες υποσχέσεις και γενικότερα σε ανακοινώσεις που θα έχουν ως στόχο να χαϊδέψουν τα αυτιά του ταλαιπωρημένου πολίτη. Ελπίζω και εύχομαι η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα που θα είναι χρήσιμα για τον τόπο και το μέλλον του! Και θα αποφύγει αυτά που ίσως πρόσκαιρα φαντάζουν ευχάριστα και τα περιμένει με αγωνία ο λαός, αλλά δεν είναι χρήσιμα στη φάση που βρίσκεται σήμερα η εθνική οικονομία. Μακάρι ο λαϊκισμός και η ευκολία, τις οποίες τόσο ακριβά πληρώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, να μην οδηγήσουν τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για τους επόμενους κρίσιμους μήνες.
Η περίοδος που αρχίζει τώρα και μέχρι το Μάιο, που θα διενεργηθούν οι δημοτικές, περιφερειακές εκλογές και οι ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία της χώρας. Φυσικά κανείς δεν αποκλείει την πιθανότητα ταυτόχρονα να διενεργηθούν και οι εθνικές εκλογές. Σ’ αυτήν την περίοδο θα κριθούν όλα για την Πατρίδα μας! Με τη λήξη του Προγράμματος Στήριξης θα έχουμε μία περίοδο στην οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να χαράξει τις βασικές πολιτικές μέσα στις οποίες θα κινηθεί η μεταμνημονιακή Ελλάδα. Εάν στη διαδικασία αυτή, οι κυβερνώντες μείνουν στις παλιές συνταγές και ακολουθήσουν για μία ακόμη φορά πολιτικάντικες συνταγές προσβλέποντας σε ένα καλύτερο γι’ αυτούς εκλογικό αποτέλεσμα, τότε θα προκύψουν νέοι κίνδυνοι. Εάν προτιμήσουν να δώσουν ψίχουλα σε παροχές και ρουσφέτια για να παριστάνουν τους φιλολαϊκούς για 1-2 μήνες τότε μας περιμένουν δύσκολες μέρες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.