, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Μας ζητήθηκε να οπισθοχωρήσουμε από το Πολυτεχνείο

Οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης δεν πήραν εντολή να μπουν στο  ΑΠΘ και να καταστείλουν τον πόλεμο με μολότοφ που δέχονταν.
Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι δεν πήραν εντολή να εισβάλλουν στο Πανεπιστήμιο. «Όσες φορές πλησιάσαμε προς τις εισόδους της Πολυτεχνικής Σχολής, δεχτήκαμε ρητές εντολές να οπισθοχωρήσουμε.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι αστυνομικές δυνάμεις οφείλουν να επέμβουν σε περιπτώσεις διάπραξης κακουργηματικών πράξεων, χωρίς να χρειάζεται η άδεια των πρυτανικών Αρχών για να συλλάβουν τους δράστες», εξήγησε ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ‘‘ΕΘΝΟΣ’‘, σύμφωνα με πανεπιστημιακούς κύκλους υπάρχει πάγια εντολή να επεμβαίνει η Αστυνομία όταν διαπράττονται κακουργήματα, όπως είναι η ρίψη μολότοφ, ενώ δεν χρειάζεται ούτε εντολή ούτε άδεια από τις πρυτανικές Αρχές για να εισέλθουν οι αστυνομικοί στο χώρο του πανεπιστημίου, ούτε να έχει προηγηθεί άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.