, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έξαρση του κορονοϊού στα Σκόπια – Πάνω από 6.200 τα κρούσματα

Συνεχίζεται η έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού στα Σκόπια, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τις αρχές της υγειονομικής κρίσης να ανέρχεται πλέον στα 6.209, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της νόσου έφθασε τους 298.
Όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, μόνο τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 132 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ 12 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο κατέληξαν (ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων μέσα σε μία ημέρα, από την εκδήλωση της επιδημίας).
Ο απολογισμός των νέων κρουσμάτων σε καθημερινή βάση συνεχίζει να είναι υψηλός όλο τον Ιούνιο, όπως επίσης υψηλός είναι και ο απολογισμός των ασθενών από κορωνοϊό που καθημερινά αποβιώνουν.
Τα στατιστικά στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της γείτονος χώρας καταδεικνύουν ότι από τις αρχές του τρέχοντος μηνός έχουν επιβεβαιωθεί 3.986 νέα κρούσματα, ενώ απεβίωσαν 166 ασθενείς. Μόνο 4 ημέρες του Ιουνίου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν λιγότερα από 100, ενώ ο υψηλότερος αριθμός των κρουσμάτων καταγράφηκε την 13η Ιουνίου (197) και ο ανώτατος αριθμός θανάτων ασθενών από κορονοϊό (12) σήμερα 29 Ιουνίου.
Όπως σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, η έξαρση της επιδημίας έχει «επισκιάσει» στην κυριολεξία την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 15 Ιουλίου, καθώς η προσοχή της κοινής γνώμης είναι στραμμένη στην άσχημη επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και ελάχιστοι είναι αυτοί που εκφράζουν ενδιαφέρον για το έτσι κι΄αλλιώς υποτονικό προεκλογικό κλίμα στη χώρα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.