, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έξι έργα συνολικού προυπολογισμού 9 εκ. ευρώ ενέκρινε η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης

Στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, η Μητροπολιτική Επιτροπή ενέκρινε έξι έργα που εντάσσονται στην Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) συνολικού προϋπολογισμού περίπου 9 εκ. ευρώ, που στόχο έχουν την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Θεσσαλονίκης.
Τα πέντε έργα αφορούν την πρόσκληση για την δημιουργία και αναβάθμιση του πρασίνου στην περιοχή εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και το έκτο την πρόταση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την πρόσκληση που αφορά τις καθαρές αστικές μεταφορές.
Πιο συγκεκριμένα  έργα που εγκρίνονται είναι :
1.Βιοκλιματική αναβάθμιση του συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης.
Πρόκειται για μία πράξη που εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση του πρασίνου με ανάπλαση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στον συνοικισμό Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου
Προϋπολογισμός έργου 4.210.521,34 ευρώ
2. Εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης(Led) σε όλες τις διαδρομές προς τους χώρους πρασίνου του Δήμου Αμπελοκήπων -Μενεμένης που ενέταξε στη Στρατηγική της ΟΧΕ-ΒΑΑ η οποία στόχο έχει την δημιουργία ενός συνολικά “πράσινου” αποτυπώματος στην περιοχή.
Προϋπολογισμός έργου: 2.525.076,48 ευρώ
3.Προμήθεια επτά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενός απορριμματοφόρου αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και τριών επιδαπέδιων σταθμών φόρτισης στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο Δήμος συμμετέχει στην προσπάθεια που γίνεται μέσω της ΣΒΑΑ να στηθεί στην Μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης ένα πρότυπο δίκτυο ηλεκτροκίνησης αυτοδιοικητικών οχημάτων.
Προϋπολογισμός έργου: 324.136 ευρώ
4. Ανάπλαση του πάρκου Μπότσαρη Ηλέκτρας. Πρόκειται για ένα έργο συνολικής αναβάθμισης μίας “δύσκολης” περιοχής του αστικού ιστού που έχει ανάγκη από πράσινο.
Προϋπολογισμός έργου 884.000 ευρώ
5.Ανακατασκευή Πάρκου Πασσαλίδη στην Καλαμαριά . Η διαμόρφωση του χώρου θα αναβαθμίσει το άμεσο αστικό περιβάλλον, το μικροκλίμα της περιοχής και θα παρέχει στους κατοίκους ένα χώρο ανάπαυσης και αναψυχής
Προϋπολογισμός έργου:613.609,44
6. Εκσυγχρονισμός του Δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους οδικούς άξονες του Δήμου Καλαμαριάς
Προϋπολογισμός έργου : 482.016,46 ευρώ.
Παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν στην μετά Κορωνιό εποχή, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης λόγω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, διαθέτει πληθώρα αναπτυξιακών δυνατοτήτων και  συνεχίζει να “τρέχει” την Στρατηγική για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.