, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έξι τραυματίες από ρουκέτα στο Τελ Αβίβ

Έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα πιθανότατα από επίθεση με ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ενώ σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ.

Το περιστατικό που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο Μισμερέτ, μια αγροτική κωμόπολη βόρεια του Τελ Αβίβ, έρχεται σε μια στιγμή υψηλής έντασης πριν από την επέτειο των διαμαρτυριών στα σύνορα της Γάζας και την προεκλογική εκστρατεία για τις ισραηλινές εκλογές της 9ης Απριλίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένα σπίτι φλέγεται και πως υπάρχουν πληροφορίες ότι επλήγη από ρουκέτα. Η υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom ανακοίνωσε πως περιθάλπει έξι ενοίκους του κτιρίου που έχουν τραυματισθεί.

Η ανακοίνωση έγινε μερικά λεπτά αφότου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έθεσαν σε λειτουργία τις σειρήνες συναγερμού για αεροπορική επιδρομή στην περιοχή και δήλωσαν πως μια ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τη Γάζα, τον παλαιστινιακό θύλακο όπου οι ισλαμιστές της Χαμάς και άλλες μαχητικές οργανώσεις διαθέτουν τέτοια όπλα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση από την παλαιστινιακή πλευρά.

Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος επιδιώκει μια πέμπτη θητεία στις εκλογές του ερχόμενου μήνα, βρίσκεται σήμερα στην Ουάσινγκτον και πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.