, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Έρχεται το 6ο Τουρνουά Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών στη Θεσσαλονίκη

Ο προγραμματισμός του Πανελλήνιου Τουρνουά-Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών «Maxibasketball», που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τον Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης (Σ.Β.Κ.Θ), παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, στο Δημαρχείο.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27 Μαΐου 2018, με τη συμμετοχή 25 ομάδων από 10 περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα από Αθήνα, Βέροια, Λάρισα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Καβάλα, Αγρίνιο, Κομοτηνή και Χίο.

Στο πλαίσιο του 6ου κατά σειρά πρωταθλήματος θα λάβουν χώρα αγώνες που αφορούν στις ηλικιακές κατηγορίες 35+, 40+, 45+, 50+, 55+ και 60+, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε διάφορα γήπεδα της πόλης, όπως τα κλειστά γήπεδα του ΠΑΟΚ και της Καλαμαριάς, το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το γήπεδο της Τριανδρίας, το Ιβανώφειο και το γήπεδο της ΧΑΝΘ.

Ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός εγκαινιάστηκε το 2012 στην Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε: «Το πρωτάθλημα επανέρχεται στην πόλη και είναι σημαντικό ότι στο πλαίσιο του θα επισκεφτούν την Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 350 αθλητές με τις οικογένειες τους από όλη την Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή με μεγάλη χαρά αγκαλιάσαμε τη διοργάνωση, συμβάλλοντας στο σκέλος της κάλυψης των δαπανών. Έχουμε μια μακρά συνεργασία με τον Σύνδεσμο και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί».

Ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης αναφέρθηκε παράλληλα στο τουρνουά μπάσκετ «street ball 3 on 3» με τίτλο «Τάπα στην βία και στον ρατσισμό», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου, στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία, με τη συνεργασία πολλών φορέων της πόλης και τόνισε: «Στο πλαίσιο του και εντελώς δωρεάν μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή και να παίξουν μπάσκετ, με πολλούς διαγωνισμούς, εκπλήξεις και την παρουσία των φιλοξενούμενων βετεράνων του μπάσκετ. Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει με ένα τριήμερο αφιερωμένο στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, Χάρης Πετράς, δήλωσε ικανοποιημένος από την υλοποίηση της διοργάνωσης: «Φτάσαμε αισίως στην 6η  κατά σειρά χρονιά του προγραμματισμού της αθλητικής δραστηριότητας στις μεγάλες ηλικίες. Από το 2012 έως σήμερα, διοργανώνεται σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας. Για τη φετινή διοργάνωση, είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε τους βετεράνους αθλητές μας, με τη σύμπραξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συμπαράσταση αθλητικών φορέων της πόλης».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης υπογράμμισε: «Για το τριήμερο του maxibasketball, ως δήμος,  προσφέρουμε γήπεδα και διάφορες παροχές στον Σύνδεσμο, αγκαλιάζουμε τη διοργάνωση και στηρίζουμε το μεγάλο κοινωνικό φαινόμενο του αθλητισμού, που μας ενώνει. Το μπάσκετ είναι μια οικογένεια που μας έχει χαρίσει σημαντικές στιγμές. Ως τοπική αυτοδιοίκηση ευελπιστούμε να έχουμε πάντα τη δυνατότητα να συνδιοργανώνουμε τέτοιες δράσεις».

Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Σ.Β.Κ.Θ, και Πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Χάρης Παπαγεωργίου, οποίος ανέφερε: «Η Θεσσαλονίκη σε κάθε περίπτωση αποδεικνύει ότι είναι η μητρόπολη του ελληνικού μπάσκετ. Μετά την πρώτη διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που φιλοξενήσαμε στην πόλη το 2012, καθώς και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013, φέτος υποδεχόμαστε τη θεσμοθετημένη πια διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος των Βετεράνων, στην οποία θα συναντήσουμε με χαρά παλιούς συναγωνιστές του αθλήματος».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.