, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έρχονται τα «Ακάκια» στο Ασβεστοχώρι

Παραδοσιακό πανηγύρι, ομιλίες αλλά και μουσικές εκδηλώσεις παραλαμβάνουν τα «Ακάκια 2018», που διοργανώνονται στο Ασβεστοχώρι από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ασβεστοχώρι από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου και γίνονται με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Οσιομάρτυρα Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου. Με λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Οσιομάρτυρα, παραδοσιακό πανηγύρι και άλλες εκδηλώσεις, που φέρνουν κοντά το σήμερα με την παράδοση του τόπου μας. Έτσι το Σάββατο 28 Απριλίου, θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και θα γίνει η περιφορά της εικόνας του Αγίου Ακακίου, ενώ την Κυριακή θα τελεστεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη διοργάνωση του παραδοσιακού πανηγυριού, το οποίο θα συνοδεύεται με τη μουσική συναυλία του ερμηνευτή Γιώργου Φαναρά, που είναι ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου. Η συναυλία περιλαμβάνει μουσικό σχήμα με ερμηνευτή τον Γιώργο Φαναρά με τη συνοδεία γυναικείας φωνής και ορχήστρα στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερις μουσικοί. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Μαΐου, στις 8 το βράδυ στην Πολιτιστική Αίθουσα Ασβεστοχωρίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.