, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έστελναν χασίς στην Ευρώπη με ταχυδρομικές επιστολές

Ποσότητες χασίς σε χρήστες στην Ευρώπη έστελναν άγνωστοι με απλές ταχυδρομικές επιστολές που βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη. Με τη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου βρέθηκαν δέκα επιστολές με ναρκωτικά.
Οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών κατέσχεσαν από τους φακέλους των επιστολών 228,4 γραμμάρια χασίς. Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος στον εντοπισμό ναρκωτικών «Ice» εντόπισε τους δέκα φακέλους που είχαν δύο ονόματα για αποστολείς και δέκα παραλήπτες σε ευρωπαϊκές πόλεις. Εκτιμάται πως οι παραλήπτες είχαν πληρώσει για να λάβουν ποσότητες χασίς από τη χώρα μας, όμως πιστεύεται ότι τα ονόματα των αποστολέων είναι ψεύτικα. Ωστόσο η έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί σε συνεργασία με αστυνομικούς των χωρών όπου θα στέλνονταν οι επιστολές με τα ναρκωτικά.
Στο μεταξύ η δίωξη ναρκωτικών συνέλαβε 38χρονο οδηγό στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, καθώς μέσα στο αυτοκίνητό του είχε 17 δέματα με 8,5 κιλά ηρωίνης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η ποσότητα των ναρκωτικών είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη και τις πιάτσες τοξικομανών της πόλης.
K.K.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.