, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έτος ελληνορωσικής φιλίας σε γλώσσα και λογοτεχνία με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη

Έτος ελληνορωσικής φιλίας στη γλώσσα και στη λογοτεχνία είναι το 2019, με εκδηλώσεις που θα γίνουν μέχρι το 2020 σε όλη τη χώρα. Η επίσημη έναρξη του έτους φιλίας θα γίνει στη διεθνή έκθεση βιβλίου της Θεσσαλονίκης,  όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης χαιρετίζοντας εκδήλωση του ελληνορωσικού επιμελητηρίου για τις ελληνορωσικές εμπορικές σχέσεις και την προοπτική ανάπτυξής τους.
Ο κ. Μπόλαρης ανέφερε ότι η κήρυξη του συγκεκριμένου έτους έγινε μετά τη σχετική συμφωνία που υπέγραψαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία συνάντησή τους στη Ρωσία. Είναι παράλληλη ευκαιρία για μας να προετοιμάσουμε τον εορτασμό των 200 χρόνων της Επανάστασης στην οποία συνέβαλαν και Ρώσοι που τη στήριξαν», σημείωσε ο κ.  Μπόλαρης κάνοντας ειδική αναφορά στον ποιητή Πούσκιν. Μεταξύ των δράσεων που σχεδιάζονται είναι αναφορές Ρώσων αποσπάσματα Ρώσων και Ελλήνων ποιητών και λογοτεχνών στα μετρό Μόσχας και Αθήνας.
Στο συνέδριο του επιμελητηρίου, που συνεχίζεται και αύριο σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, εξετάζονται προοπτικές ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων που κλυδωνίζεται λόγω του ευρωπαϊκού εμπάργκο αλλά και της ύφεσης της ρωσικής οικονομίας. Πρόθεση της ελληνικής πλευράς πάντως είναι η προσέγγιση μεγαλύτερου αριθμού Ρώσων τουριστών στη φετινή θερινή περίοδο.
Κ.Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.