, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έτσι βρέθηκε ο ύποπτος φάκελος στο Mediterranean college (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παρατηρητικότητα της διευθύντριας του Mediterranean college στη Θεσσαλονίκη Λίας Βενιώτα οδήγησε στην κινητοποίηση των διωκτικών αρχών για την εξέταση του ύποπτου φακέλου που έφτασε στο ίδρυμα από την Ινδία. Ο φάκελος προστίθεται στους άλλους δέκα που έχουν σταλεί σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, μεταξύ των οποίων ένας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ένας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη και ένας στο Α.Π.Θ. που όμως μπλοκαρίστηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας πριν φτάσει στη Θεσσαλονίκη. «Ο φάκελος ήρθε με την αλληλογραφία χθες Πέμπτη και είχε αποστολέα μία διεύθυνση ταχυδρομικής θυρίδας στην Ινδία», είπε η κυρία Βενιώτα. Αποστολέας ήταν ο πρόεδρος του ιδρύματος και οι υπεύθυνοι του ιδρύματος θα αποφάσιζαν εάν τον άνοιγαν ή τον έστελναν στην Αθήνα σήμερα το πρωί. «Είδα χθες στις ειδήσεις για τους άλλους φακέλους και μόλις ήρθα στο γραφείο ειδοποίησα αμέσως την αστυνομία», ανέφερε.


Ειδικά εκπαιδευμένοι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ με ειδικές στολές σήμερα το πρωί απομόνωσαν τον ύποπτο φάκελο και απολύμαναν τον χώρο στον οποίο ήταν, τον τοποθέτησαν σε ασφαλή συσκευασία για να τον παραλάβουν αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής. Το κολέγιο εκκενώθηκε για περίπου τέσσερις ώρες και στη συνέχεια λειτούργησε κανονικά.

Του Κώστα Καντούρη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.