, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έτσι θα είναι η Αγίας Σοφίας όταν πεζοδρομηθεί

Άναψε το «πράσινο φως» για την ανάπλαση του άξονα Αχειροποιήτου – Αγίας Σοφίας και την πεζοδρόμηση του τμήματος από την Τσιμισκή έως την Λεωφόρο Νίκης, ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 2,8 εκατ. ευρώ, από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.
Όπως φαίνεται στις μακέτες που ανέβασε στο twitter ο Γιάννης Μπουτάρης, θα  πεζοδρομηθεί όλη η οδός Αγίας Σοφίας μέχρι και την Λεωφόρο Νίκης, εκτός από το κομμάτι της Τσιμισκής και της Λεωφόρου Νίκης.
Η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας (από Τσιμισκή μέχρι Λ. Νίκης) που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο είναι ένα ακόμα έργο αισθητικής αναβάθμισης και απόδοσης δημόσιου χώρου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.


Η ανάπλαση του άξονα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στο τέλος του 2018, καθώς υπάρχει ήδη κυκλοφοριακή μελέτη για την πεζοδρόμηση, και μέρος του προϋπολογισμού θα καλυφθεί από το δάνειο που έλαβε ο κεντρικός δήμος από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει με ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.