, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έτσι το… άλλαξε ο Σάββας – Η Karfitsa αναλύει πώς ο Παντελίδης πέτυχε την μεταμόρφωση του Άρη

Ο Σάββας Παντελίδης έφτασε με το ένα… πόδι εκτός Άρη. Από την πρώτη στιγμή η έλευσή του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν έκανε… γκελ. Ο ίδιος ήξερε πως η μοναδική… οδός για να κερδίσει τον κόσμο ήταν τα αποτελέσματα. Ξεκίνησε την θητεία του στους Κίτρινους με διπλό και τι διπλό; Μέσα στην Κρήτη, επί του ΟΦΗ με ανατροπή στις καθυστερήσεις.

Του ΘΩΜΑ ΜΙΧΟΥ

Η συνέχεια όμως δεν ήταν η επιθυμητή. Άτυχα αποτελέσματα, ήττες και ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τον Εργοτέλη βάρυναν ακόμα περισσότερο το κλίμα. Δύο ημέρες πριν την 15η εμβόλιμη αγωνιστική και το παιχνίδι στη Ξάνθη, ο Έλληνας τεχνικός βρέθηκε στην… πόρτα της εξόδου.

Η… χρυσή ευκαιρία που άλλαξε την μοίρα του Άρη

Το καθοριστικό ραντεβού εκείνης της Τρίτης (σ.σ. Πέμπτη ήταν ο αγώνας στη Θρακική πόλη) στην Αθήνα μεταξύ των Θόδωρου Καρυπίδη, Ντίνου Διαμαντόπουλου και Σάββα Παντελίδη, ήταν… ορόσημο. Στον Έλληνα τεχνικό δόθηκε μία ακόμα ευκαιρία να… γυρίσει το εις βάρος του κλίμα. Η απάντηση των παικτών του στη Ξάνθη «ηχηρή». Ακολούθησαν κατά σειρά οι νίκες με ΠΑΣ, Τρίπολη, η εντός έδρα ισοπαλία με τον Πανιώνιο και η ισοπαλία στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Πέντε αήττητα παιχνίδια που αποτελούν και το καλύτερο φετινό ρεκόρ των Κιτρίνων. Αποτελέσματα που έφεραν τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης στην 5η θέση με 34 βαθμούς, όντας πλέον το ακλόνητο φαβορί για την εξασφάλιση ενός εισιτήριο για την Ευρώπη.

Πως γύρισε το κλίμα όμως ο Σάββας Παντελίδης; Η Karfitsa έχει τις απαντήσεις…

  1. Η εμπιστοσύνη και το μήνυμα του στους παίκτες του

Το πρώτο πράγμα που επιχείρησε να φτιάξει ο Έλληνας τεχνικός ήταν τα αποδυτήρια. Μια ημέρα πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Ξάνθη, ο Έλληνας τεχνικός «κλείστηκε» για δύο ώρες στα αποδυτήρια με τους παίκτες του και εκεί έγινε το… κλικ που άλλαξε το ρου της ιστορίας. Εκείνη η συνομιλία μαζί τους, ήταν η αφορμή για να «οχυρωθεί»το εσωτερικό της ομάδας. Απαντες έγιναν μια «γροθιά» κάτι που φαίνεται πλέον δια γυμνού οφθαλμού και εντός γηπέδου.

  1. Έσκισε τη «μαύρη λίστα» 

Αμέσως μετά τον αποκλεισμό από τον Εργοτέλη στο κύπελλο, ο κόσμος ζητούσε αλλαγές. Λίγες ημέρες αργότερα, βγήκε στην επιφάνεια η «μαύρη λίστα» παικτών που δεν υπολογίζονταν από τον σύλλογο. Ορισμένοι εξ’ αυτών αποχώρησαν όπως για παράδειγμα ο Μαβράι, ο Ναζλίδης, ο Κολάσο. Υπήρξαν και ποδοσφαιριστές όπως που ενώ ενημερώθηκαν να λύσουν τα συμβόλαιά τους, όπως οι Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Παυλίδης και Ιντζόγλου. Ολοι τους όμως έβαλαν το «εγώ» τους κάτω από την ομάδα. Συνέχιζαν να προπονούνται και ο Σάββας Παντελίδης, τους αντάμειψε. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν έφεραν τους μέχρι πρότινος «κομμένους» ποδοσφαιριστές σε πρώτο επίπεδο επιλογών για τον Ελληνα τεχνικό. Και έπειτα ακολούθησε η δήλωσή (σ.σ. μετά το παιχνίδι με τη Λαμία) με την οποία έδινε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που ενώ γνώριζαν πως είναι υπό αποδέσμευση αγωνίστηκαν κανονικά.

  1. Έδωσε ρόλους στους «νέους» 

Ο Άρης απέκτησε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έξι παίκτες. Τόνσο, Κόρχουτ, Φετφατζίδης, Λάρσον, Ρος, Σαββίδης ήρθαν στην ομάδα. Μεταγραφές ουσίας και όχι μόνο εντυπώσεων. Τέσσερις εξ’ αυτών με το «καλημέρα» έγιναν βασικοί. Τόνσο, Κόρχουτ, Λάρσον και Ρος, βρήκαν ρόλο στην ομάδα και είναι από τους λόγους που ο Αρης άλλαξε εικόνα. Βέβαια κι αυτό το πιστώνεται ο Σάββας Παντελίδης, που στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει βρει έναν σταθερό κορμό, δεν προχωράει σε συνεχεία αλλαγές κάτι που βοήθησε τον Αρη να βρει «χημεία», ρόλους και ταυτότητα στο παιχνίδι.

  1. Η αναγέννηση του… εξαφανισμένου Ματέο Γκαρσία

Ήταν ο παίκτης «κλειδί» στο πρώτο 1/3 του πρωταθλήματος για τον Άρη. Ήταν ο παίκτης που με τα γκολ του χάρισε νίκες και πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμά του, στοίχισε στον Αρη. Αυτό φάνηκε, καθώς η απουσία του από τις στατιστικές κατηγορίες, ήταν ένα από τα αίτια της καθίζησης των Κιτρίνων. Ο Αργεντινός άσος, μοιάζει αναγεννημένος στα τελευταία παιχνίδια, με εξαίρεση αυτό της Τούμπας. Σκόραρε τρία γκολ. Τα δύο εξ’ αυτών σε Ξάνθη και ΠΑΣ, έκριναν και το αποτέλεσμα. Έφτασε πλέον τα οκτώ στο πρωτάθλημα και αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας του Σάββα Παντελίδη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.