, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Σίμορ Κασέλ

Πέθανε, σε ηλικία 84 ετών, ο ηθοποιός Σίμορ Κασέλ (Seymour Cassel), ο οποίος υπήρξε υποψήφιος για Όσκαρ για το ρόλο του στα «Πρόσωπα» (Faces) το φιλμ του Τζον Κασσαβέτη.
Ο Σίμορ Κασέλ πέθανε την Κυριακή στο Λος Άντζελες έχοντας περάσει τα τελευταία του χρόνια με Αλτσχάιμερ, όπως ανακοίνωσε ο γιος του.   Ο Κασέλ ήταν παλαίμαχος δεκάδων ανεξάρτητων ταινιών και έγινε γνωστός από τους ρόλους στις ταινίες του Γουές Άντερσον και του Τζον Κασσαβέτη.   Χαρακτηριστικοί ρόλοι του ήταν στα φιλμ του Άντερσον «Οικογένεια Τενενμπάουμ (The Royal Tenenbaums) και στο «Υδάτινες Ιστορίες» (The Life Aquatic with Steve Zissou).
Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Σίμορ Κασέλ, έκανε πολλές ανατρεπτικές εμφανίσεις σε φιλμ με μικρούς και μεγάλους ρόλους με τον ίδιο να δηλώνει πως δεν ήθελε να εγκλωβιστεί γιατί τον διασκέδαζε αυτή η αντίθεση.
Το 1968, ο Κασέλ έλαβε την μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας τους όντας υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ για το ρόλο του ως Chet στο δράμα του Κασσαβέτη «Faces».
Συναντήθηκε με τον Άντερσον μέσω του ανεξάρτητου σκηνοθέτη Αλεξάντερ Ρόκγουελ, ο οποίος σκηνοθέτησε τον Σίμορ Κασέλ στο «In the Soup» και για το ρόλο του αυτό κέρδισε βραβείο Sundance.   Άλλες ταινίες μεγάλου μήκους που μετέπειτα έκαναν γνώριμο το πρόσωπό του ήταν οι «Ντικ Τρέισι», «Οι Καβγατζήδες» και «Ανήθικη Πρόταση».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.