, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Έφυγε» ο Γκόρντον Μπανκς

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο πρώην διεθνής Άγγλος τερματοφύλακας Γκόρντον Μπάνκς. Ο Μπανκς, που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1966 με την Αγγλία, έμεινε στην Ιστορία με την λεγόμενη «απόκρουση του αιώνα», σε μια κεφαλιά του Πελέ στο Μουντιάλ του Μεξικού το 1970.

Ο Γκόρντον Μπανκς υπήρξε ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, υπερασπιζόμενος τις εστίες των Τσέστερφιλντ, Λέστερ, Στόουκ και εθνικής Αγγλίας μεταξύ άλλων.

Με τα «Τρία λιοντάρια» κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο 1966, ενώ κατέλαβε την τρίτη θέση στο Euro 1968. Έμεινε στην ιστορία για την «απόκρουση του αιώνα» στην κεφαλιά του Πελέ στο Μουντιάλ του Μεξικού.

Δείτε εδώ το βίντεο με τη θρυλική απόκρουση του Γκόρντον Μπάνκς:

Δυο χρόνια μετά έχασε το μάτι του και σταμάτησε την καριέρα του.

«Σας ανακοινώνουμε με μεγάλη μας λύπη ότι ο Γκόρντον έφυγε από τη ζωή. Κρατούμε τις όμορφες αναμνήσεις μαζί του», αναφέρεται στο ανακοινωθέν της οικογένειάς του.

Στις 22 Οκτωβρίου βγήκε είδηση ότι πέθανε, αλλά η είδηση τότε ήταν ψευδής και την είχε διαψεύσει μάλιστα ο ίδιος. Με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας αγωνίστηκε 73 φορές.

Η προπονητική του καριέρα ήταν πολύ σύντομη και δεν στέφθηκε από επιτυχία. Κάθισε στους πάγκους των Πόρτ Βέιλ και Τέλφορντ, από την οποία απολύθηκε το Δεκέμβριο του 1980.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.