, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αβραμόπουλος: Τα έχουμε πάει καλά στη μάχη με τον κορωνοϊό – Το μήνυμα στη Γερμανία

Για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στη μάχη με τον κορωνοϊό μίλησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ έστειλε μήνυμα στη Γερμανία.
Ο πρώην επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού από την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι χαρακτηρίζεται ως «best practice» από την παγκόσμια κοινότητα.
«Η Ελλάδα τα έχει πάει καλά στη μάχη με τον κορωνοιό. Πρέπει, όμως, να παραμείνουμε σε εγρήγορση, να τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και του ίδιου του πρωθυπουγού» δήλωσε ο πρώην Επίτροπος.
Κριτική στον ΠΟΥ – Μήνυμα στη Γερμανία
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σκέφτηκε περισσότερο την οικονομία και λιγότερο την παγκόσμια υγεία καθώς άργησε να ορίσει πανδημία για τον κορωνοϊό.
Σε σχέση με τη στάση που κρατάει η Γερμανία ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Γεμανία να προβάλει την ευρωκεντρική της ιδεολογία με το να συνεισφέρει στο να αντιμετωπιστεί στην πράξη η πανδημία».
«Και στην οικονομική κρίση ο Γερμανία δεν στήριξε τις χώρες της Ευρώπης, όπως και στο προσφυγικό. Από το 2016 και μετά ξεκίνησαν κάποιες χώρες να ακολουθούν το δικό τους εθνικό δρόμο. Άλλο να είσαι πατριώτης και άλλο να είσαι εθνικιστής. Αυτή η τάση επικρατεί σήμερα. Αισθάνονται πολλές χώρες πιο ασφαλείς πίσω από κλειστά σύνορα» συνέχισε ο ίδιος.
«Οι εννέα χώρες ορθώς εισηγούνται για το ευρωομόλογο. Θα πρέπει να δούμε το πώς διαμορφώνεται το τοπίο την επόμενη μέρα σε μια παγκόσμια οικονομία που καταρρέει. Το ευρωομόλογο είναι μόνόρομος για να στηριχθεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της ιστορίας που είναι η ενότητα της Ευρώπης» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.
«Οι γιατροί πρέπει να στηριχθούν οικονομικά αλλά και ηθικά. Τα μνημόνια γονάτισαν το σύστημα Υγείας, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και πολλών χωρών του Νότου» ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας.
«Τα σχέδια του κάθε ανθρώπου μπαίνουν τώρα στην άκρη. Επέστρεψα στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες. Προτεραιότητα έχει να ενεργήσω ως υπεύθυνος πολίτης για να θωρακίσουμε την δημόσια υγεία. Παράλληλα είναι μια περίοδος περισυλλογής και μελέτης. Όλοι οι πολιτικοί αξιολογούμεθα από το τι θέλει η κοινωνία από εμάς. Όταν με το καλό επανέλθουν τα πράγματα εκεί που όλοι ελπίζουμε θα επανέλθω και εγώ στην πολιτική σκηνή» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.