, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αγγέλος Πανούσης: Δείχνουμε εμπράκτως ότι είμαστε δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη

Διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας παλιές ταινίες, κάνοντας γυμναστική, μαγειρεύοντας, συνομιλώντας μέσω skype ή με βιντεοκλήση και περνώντας δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά προσπαθούν οι αυτοδιοικητικοί της Θεσσαλονίκης να κάνουν τους δείκτες του ρολογιού να «κυλήσουν» γρηγορότερα στη διάρκεια της καραντίνας.
Άγγελος Πανούσης, δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου, πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ:
Η περίοδος αυτή με τις νέες διαμορφωμένες συνθήκες διαβίωσης, μου έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξω διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της καθημερινότητας. Προσαρμοζόμενος στα νέα δεδομένα ανέπτυξα ακόμη περισσότερο τη διαδικτυακή επικοινωνία μιλώντας με συγγενείς και φίλους, χρησιμοποιώντας όλους τους δυνατούς τρόπους που μας παρέχει το διαδίκτυο. Βγαίνω από το σπίτι μόνο για τις αναγκαίες επαγγελματικές δραστηριότητες και οικογενειακές υποχρεώσεις και έτσι περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου.
Στα πλαίσια των καθηκόντων μου ως δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (ΔΟΠΠΑΩ) είχα τη δυνατότητα συμμετοχής σε ορισμένες αξιόλογες δράσεις. Με βασικό στόχο την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας.
Για τις οικογένειες παιδιών προσχολικής ηλικίας δημιουργήσαμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, www.doppao.eu, στην οποία οι παιδαγωγοί συμπληρώνουν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό, ενώ οι γονείς μπορούν να το χρησιμοποιούν καθημερινά μαζί με τα παιδιά τους. Χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν επισκεφθεί την πλατφόρμα μας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της. Νιώθουμε λοιπόν έτσι ότι συμβάλαμε στην εθνική προσπάθεια «Μένω Σπίτι» και δείχνουμε εμπράκτως ότι είμαστε πάντα δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη.
Από το ρεπορτάζ της Αναστασίας Καρυπίδου από την εφημερίδα Karfitsa
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.