, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αγγελική Νικολούλη: Η 23η Ιουλίου 2018 θα καταγραφεί σαν η "Μαύρη Δευτέρα"

Η Αγγελική Νικολούλη εξέφρασε την θλίψη, την οργή και τον πόνο της για τις δύσκολες στιγμές που ζει η Ελλάδα, έπειτα από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική.
 
Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια έγραψε τα εξής:
«Η Ελλάδα πάγωσε, βυθίστηκε στο πένθος και κλαίει τους νεκρούς της βιβλικής καταστροφής…
Μάνες, παιδιά, ολόκληρες οικογένειες, αθώα θύματα αυτού του ύπουλου, του κρυφού πολέμου.
Απανθρακωμένα πτώματα αγκαλιά… Εγκλωβισμένα σε σπίτια και αυτοκίνητα, παιδιά στα χέρια των μανάδων τους . Άνθρωποι που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το πύρινο «θεριό» που τους κατάπιε μέσα σε λίγα λεπτά… Περιουσίες έγιναν στάχτη, ο αριθμός των νεκρών συνεχώς αυξάνεται. «Μπορεί να φτάσει και τους εκατό….».
Δάκρυα, πόνος και οργή. Μεγάλη οργή…
Το σχέδιο των εμπρηστών οργανώθηκε για δυνατό χτύπημα. Τούτο το καλοκαίρι ήθελαν νεκρούς, πολλούς νεκρούς.
Οι πολλαπλές εστίες στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, η μελέτη του δυνατού ανέμου, η διασπορά των δυνάμεων αντιμετώπισης , η Ραφήνα και το λιμάνι της, οι τουριστικές περιοχές, η έλλειψη οργάνωσης και τα ανεπαρκή σχέδια πρόληψης Δήμων και Αρχών…
Τόσα χρόνια στο αστυνομικό ρεπορτάζ με θυμάμαι να καλύπτω πυρκαγιές πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων. Μόνο ένας μικρός αριθμός σε αυτό τον τεράστιο των πυρκαγιών στην Ελληνική επικράτεια, ήταν από αμέλεια των πολιτών. Στο οδοιπορικό που κάναμε στην καμένη γη βρίσκαμε εμείς οι ρεπόρτερ εμπρηστικούς μηχανισμούς. Στοιχεία, ίχνη, σημάδια που μαρτυρούσαν το καταστροφικό σχέδιο «άγνωστων εμπρηστών». Δεν θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια το έγκλημα να τιμωρείται. Ούτε βλέπουμε ένα δυνατό σχέδιο οργάνωσης για την πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφών.
Πολίτες φλέγονται και από καίρια ερωτήματα:
Γιατί δεν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος άμεσα και δεν εκκενώθηκε η περιοχή;
Γιατί οι Δήμοι και οι Αρχές δεν οργάνωσαν άμεσα τις ένοπλες δυνάμεις αλλά και τους εθελοντές για να σώσουν από αέρα και θάλασσα τους εγκλωβισμένους πολίτες;
Πως λειτουργεί η Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας;
Εκτιμούν ανάλογα οι Αρχές τις πληροφορίες που φτάνουν για ξένους πράκτορες που κινούνται στην Ελλάδα και «ανάβουν» τις πρώτες σπίθες του οργανωμένου σχεδίου τους ;
Η 23η Ιουλίου 2018 θα καταγραφεί σαν η «Μαύρη Δευτέρα» που η Αττική έχασε τους ανθρώπους της και δύο από τους τελευταίους πνεύμονες οξυγόνου της…»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.