, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αδ. Γεωργιάδης: Απόλυτος εθνικός στόχος η αύξηση των εξαγωγών

Την ανάγκη για μέτρα, που θα δώσουν ώθηση στις εξαγωγές, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με την πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη και μέλη του συνδέσμου. Χαρακτήρισε δε ως «απόλυτο εθνικό στόχο» την αύξηση των εξαγωγών.
«Είχαμε σήμερα την πρώτη μας επίσημη θεσμική συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων. Η στενή συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Είναι απόλυτος εθνικός στόχος η αύξηση των εξαγωγών και όλα τα εργαλεία που έχει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διάθεσή του θα διατεθούν προς τους εξαγωγείς της χώρας για να κάνουν τη δουλειά τους ευκολότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, ενώ πρόσθεσε: «Έχουν κάνει πολλά πράγματα μόνοι τους, καιρός είναι τώρα να τους βοηθήσει όσο μπορεί η ελληνική Πολιτεία».

Από την πλευρά της η κ. Σακελλαρίδη τόνισε ότι ο κ. Γεωργιάδης «είναι πάρα πολύ καταρτισμένος και έχει ένα μεγάλο προτέρημα που είναι σπάνιο για όσους ασχολούνται με την πολιτική: Σου λέει αν αυτό που θέλεις γίνεται ή δεν γίνεται. Και αν γίνεται, αμέσως σου βρίσκει τον κατάλληλο άνθρωπο στον μηχανισμό».
«Έχουμε μείνει έκπληκτοι», συνέχισε η κ. Σακελλαρίδη, «με τις γνώσεις του και την ταχύτητα του. Και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.