, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Παράνομο μόσχευμα κουβαλούσε στις αποσκευές της μια γυναίκα

Μία γυναίκα συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μακεδονία, όταν κατά τη διενέργεια ελέγχου στις αποσκευές επιβατών πτήσης από τη Μόσχα προς τη Θεσσαλονίκη, το τελωνείο του αεροδρομίου εντόπισε στα πράγματα της ανθρώπινα κύτταρα που προορίζονταν για παράνομο εμπόριο οργάνων και ιστών.
Πιο συγκεκριμένα, στις 3 Απριλίου, οι υπάλληλοι του Β’ Τελωνείου, βρήκαν μέσα στις αποσκευές της γυναίκας μία ειδική χάρτινη κατασκευή με παγοθήκες και μια πλαστική ειδική συσκευασία με ρωσική σήμανση, τυλιγμένη σε φελιζόλ, εντός της οποίας βρέθηκε σκληροκερατοειδικός δακτύλιος. Το παράνομο μόσχευμα ήταν αποστειρωμένο.
Η γυναίκα ισχυρίστηκε στις αρχές ότι πίστευε πως μετέφερε φάρμακα.
Οι υπάλληλοι προχώρησαν στην κατάσχεσή του, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς οι σχετικές διαδικασίες προβλέπουν συγκεκριμένα πιστοποιητικά που πρέπει να συνοδεύουν το μόσχευμα, που καθορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), τα οποία δεν υπήρχαν στην περίπτωση αυτή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.