, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Αθλήτριες του υγρού στίβου στηρίζουν τη Σ. Μπεκατώρου και καταγγέλλουν ανάρμοστες συμπεριφορές

Σύσσωμο το αθλητικό κίνημα στηρίζει την Σοφία Μπεκατώρου. Αυτή τη φορά η στήριξη έρχεται από αθλήτριες του Υγρού Στίβου μετά από πρωτοβουλία δυο παλιών πρωταθλητριών της κολύμβησης και συγκρότηση ομάδας υποστήριξης όχι μόνο της Σοφίας Μπεκατώρου αλλά και κάθε νέας αθλήτριας που θίγεται και προσβάλλεται από ανάλογες ανάρμοστες συμπεριφορές. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνονται:

«Με αφορμή την ομολογία της τραυματικής εμπειρίας της Σοφίας Μπεκατώρου, αποφασίσαμε (η Κατερίνα Κλέπκου κολυμβήτρια του ΠΑΟΚ εθνική ομάδα 1984 -1999 και η Κατερίνα Καραγιάννη του ΑΡΗ εθνική ομάδα 1983 -1991) να γίνουμε μαζί με παλιές και νέες αθλήτριες του υγρού στίβου, μια ανεξάρτητη δύναμη συμπαράστασης δίπλα στη Σοφία με απώτερο σκοπό,  να δώσουμε στις νέες αθλήτριες φωνή για να καταγγέλλουν κάθε παρόμοια ενέργεια που τις θίγει και τις προσβάλλει.

Ενωθήκαμε όλες μαζί για να υπενθυμίσουμε πως τα οφέλη του αθλητισμού που εμείς βιώσαμε είναι πολύ περισσότερα και ουσιαστικότερα από όσα μας ενόχλησαν. Δεν ξεχνάμε ότι οφείλουμε πολλά στο ότι υπήρξαμε αθλήτριες.

Η κίνηση μας αυτή αποσκοπεί στο να μπούνε όρια στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων με τον αθλητισμό.

Θέλουμε πρωτίστως να μην υποτιμηθεί η προσφορά του αθλητισμού στους νέους και στο κοινωνικό γίγνεσθαι και ταυτόχρονα να προστατευθούν οι νέοι αθλητές και οι αθλήτριες, από κακόβουλες ενέργειες”.

Ομόφωνα και ομόψυχα:

756 αθλήτριες του υγρού στίβου

(Κολύμβηση κλασική, τεχνική, υδατοσφαίριση, συγχρονισμένη κολύμβηση)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.