, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αισιοδοξία Ζάεφ για το Σκοπιανό και εγκώμια για τον Τσίπρα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας Τετάρτη στη Γερμανία μεταξύ της καγκελαρίου της  Γερμανίας κ. Άγκελας Μέρκελ και του πρωθυπουργού των Σκοπίων κ. Ζόραν Ζάεφ για την ονομασία των Σκοπίων.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ειλικρινής, πιστεύει ότι η λύση στο ζήτημα της ονομασίας θα είναι καλή εξέλιξη για τη χώρα του», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Ζόραν Ζάεφ και πρόσθεσε ότι τα δυσκολότερα εμπόδια είναι η οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης καθώς και η εγγύηση ότι η λύση θα είναι οριστική και θα προστατεύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα και των δύο πλευρών.

Ο κ. Ζάεφ στάθηκε και στα περί αλυτρωτισμού λέγοντας πως τα Σκόπια δεν έχουν αλυτρωτικές βλέψεις και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για επίλυση του ονοματολογικού μετά από πολλά χρόνια. «Έπειτα από 25 χρόνια, πρέπει να βρούμε λύση. Με την ελπίδα ότι θα παραμείνουμε εταίροι με την Ελλάδα με αξιοπρέπεια. Χωρίς αξιοπρέπεια, δεν γίνεται. Και το αντίστροφο: Αν καταστρέψουμε την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, ή τις προσδοκίες της, δεν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας. Με αυτό κατά νου, ξέρω ότι θα βρούμε μια λύση που θα δίνει επαρκείς εγγυήσεις στα δύο έθνη, τις δύο χώρες, και θα δίνει ευκαιρίες για το μέλλον» δήλωσε με ικανοποίηση ο κ. Ζάεφ.

Περισσότερα στο paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.