, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλήθειες που δεν γνώριζες για το νερό…

Όσο αναπόφευκτα καθημερινή και αν είναι η επαφή μας με το νερό, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για αυτό. Εμείς παρακάτω θα σου παραθέσουμε αλήθειες που σίγουρα δεν γνώριζες για αυτό το βασικό στοιχείο της επιβίωσης μας.

Το νερό αδυνατίζει

Μία σχεδόν ανεπαίσθητη και προσωρινή αφυδάτωση, είναι αρκετή για να απορρυθμίσει το μεταβολισμό μας προς το χειρότερο. Για να είμαστε ακριβείς, το νερό δεν αδυνατίζει ακριβώς, αλλά είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, αν θέλουμε να χάσουμε βάρος.

Κουράζομαι πιο εύκολα, γιατί δεν πίνω αρκετό νερό

Η διαδικασία που προκύπτει από την έλλειψη νερού είναι η εξής: Τα χαμηλά επίπεδα υγρών στον ανθρώπινο οργανισμό, μειώνουν τον όγκο του αίματος και κατ’ επέκταση και το μεταφερόμενο οξυγόνο στους μύες και τον εγκέφαλο. Ταυτόχρονα, όσο παραμένουμε αφυδατωμένοι, δημιουργείται οξείδωση του μυϊκού γλυκογόνου, σημαντικό ενεργειακό απόθεμα του οργανισμού που οδηγεί σε σπατάλη ενέργειας.

Το νερό είναι αντιοξειδωτικό

Μπορεί το νερό από μόνο του να μην είναι αρκετό να καταπολεμήσει τις τοξίνες που εισχωρούν στον οργανισμό μας, όμως τα νεφρά μας συγκεκριμένα, επωφελούνται από τις ιδιότητές του και απομακρύνουν άχρηστα στοιχεία για τον οργανισμό. Όταν δεν λαμβάνουμε τις σωστές ποσότητες νερού κάθε μέρα, τα νεφρά μας δεν διαθέτουν και την επαρκή ποσότητα για να κάνουν την παραπάνω διεργασία, με αποτέλεσμα αντί να αποβάλλουν τις τοξίνες και οτιδήποτε άχρηστο, το διατηρούν στο εσωτερικό μας.

Έχει σημασία πότε πίνουμε νερό

Προφανώς και έχει μεγάλη σημασία η συχνότητα με την οποία πίνουμε νερό. Το να πιούμε πολλά ποτήρια νερό μαζεμένα, δεν είναι σαφώς το ίδιο με το να τα μοιράσουμε μέσα στο 24ωρο. Το ιδανικό θα ήταν κάθε μέρα να ξεκινούσε και να τελείωνε με δύο ποτήρια νερό, ενώ ένα ποτήρι πριν από κάθε γεύμα θα ωφελήσει, για την καλύτερη λειτουργία της πέψης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.