, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλβανία: Πλήθος υπουργών του «ξηλώνει» ο Ράμα

Την “πόρτα της εξόδου” σε επτά υπουργούς έδειξε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Τα ονόματα των υπουργών που ανέφερε ο Έντι Ράμα, με συνέπεια την αποπομπή τους, είναι τα παρακάτω:
Λιντίτα Νικόλα – Υπουργός Παιδείας
Αρμπέν Αχμέταϊ – Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών
Ντιτμίρ Μπουσάτη – Υπουργός Εξωτερικών
Μιρέλα Κουμπάρο – Υπουργός Πολιτισμού
Νταμιάν Γκικνούρη – Υπουργός Ενέργειας
Νίκο Πελέση -Υπουργός Αγροτικής πολιτικής
Σονίλα Κιάτο – Υπουργός Προστασίας της Επιχειρηματικότητας
Σύμφωνα με το himara.gr, οι αλλαγές έχουν επηρεάσει και τη θέση του αναπληρωτή του πρωθυπουργού, καθώς απομακρύνεται η Σενίντα Μέσι και στη θέση της διορίζεται ο Εριόν Μπράτσε. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία του υπουργείου για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο, όπου διορίζεται αρμόδια υπουργός η Ελίσα Σπιροπάλη.
Από τον ανασχηματισμό, άθικτοι μένουν οι:
Σάντερ Λέσαϊ, Όλτα Τζάτσκαϊ, Παντελή Μάϊκο, Ετλίντα Γκιόναϊ, Μπλέντι και Οκγκέρτα Μαναστηρλίου. Για τους δύο τελευταίους, ο Ράμα έδωσε διορία έξι μηνών για να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Σε αντίθετη περίπτωση, ανέφερε ότι κινδυνεύουν με αποπομπή.
Ο νέος υπουργός Εξωτερικών
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας είναι ο Κοσοβάρος Γκέντ Τσάκα, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος του Ράμα για διπλωματικές υποθέσεις και από τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή ΥΠΕΞ. Ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ήταν μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης για την πορεία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.