, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Αλλαγές στη διαδικασία μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα

Η διαδικασία μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα συζητήθηκε  σήμερα ανάμεσα στον  υφυπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Βλάση και στον  έξαρχο του Πανάγιου Τάφου, αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό.
«Λόγω των συνθηκών από την εξάπλωση της πανδημίας, η διαδικασία θα διαφοροποιηθεί από την πρακτική που ακολουθείτο τα προηγούμενα έτη, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το Άγιο Φως.
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Πατριαρχείου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο κ. Βλάσης εξέφρασε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο, υπογραμμίζοντας την καθοριστική σημασία του για τη διατήρηση και προώθηση της ελληνορθόδοξης παράδοσης στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.