, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλλαγές στις πιάτσες των ταξί στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση εργασίας με θέμα τις πιάτσες των ταξί στην Θεσσαλονίκη και τις βελτιωτικές κινήσεις που μπορούν να γίνουν ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν τόσο για τους αυτοκινητιστές όσο και για το κυκλοφοριακό της πόλης, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, με τον ΟΣΕΘ να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία αυτή, καθώς πλέον έχει διευρυμένες αρμοδιότητες για τα ταξί σε σχέση με τον προκάτοχό του, το ΣΑΣΘ.
Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς οι προτάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τη διατήρηση κάποιων χώρων στάθμευσης των ταξί και την κατάργηση κάποιων άλλων, καθώς επίσης έγιναν αντιπροτάσεις από τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών. Επίσης, έγινε αναφορά στην κίνηση των ταξί εντός των Ειδικών Λωρίδων Λεωφορείων. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς δεσμεύτηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας να εξετάσουν τις προτάσεις των εκπροσώπων των ταξί, ώστε σύντομα να καταλήξουν στην πρόταση που θα προτείνουν για έγκριση στον ΟΣΕΘ.
Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στα γραφεία του ΟΣΕΘ, και συντόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κ. Αμπατζάς, συμμετείχαν επίσης από πλευράς του Οργανισμού ο διευθύνων σύμβουλος Ι. Τσιωνάς και ο συγκοινωνιολόγος – μηχανικός Π. Βλαχοδημητρόπουλος, τον δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν εκτός του κ. Παππά , η Διευθύντρια Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Ζουρνά, οι κ.κ. Θεοδωρίδου και Παρθενοπούλου από το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και ο κ Σ. Χριστότζογλου από την Οδική Σήμανση, ενώ τον «Ερμή» εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Κλ. Λεοντιάδης, ο αντιπρόεδρος Δ. Καρατάκης και ο γραμματέας Γ. Γάκος.
Την έναρξη της σύσκεψης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΟΣΕΘ ΑΕ κ. Αμπατζάς, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ Παππάς, καθώς και ο Πρόεδρος κ Λεοντιάδης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του Προέδρου της ΟΣΕΘ ΑΕ σχετικά με το θέμα της σύσκεψης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.