, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλλεπάλληλοι ισχυρότατοι σεισμοί μέχρι 6,4 ρίχτερ στη Ζάκυνθο (upd. 03.36)

Αλλεπάλληλες ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις, η μεγαλύτερη εκ των οποίων ήταν 6,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλόνισαν σήμερα, Παρασκευή, τα ξημερώματα το νησί της Ζακύνθου.
Ο «χορός» των ρίχτερ ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με δυο σεισμούς 4,2 και 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, αλλά και άλλες δονήσεις. Το ισχυρότερο από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου, τουλάχιστον μέχρι της 03.00 τα ξημερώματα, ήταν μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως μετρήθηκε από το σεισμολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το εστιακό βάθος του σεισμού αυτού ήταν 11 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε θαλάσσιο χώρο, στα 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Ζακύνθου.
Να σημειωθεί ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έδωσε για το σεισμό μέγεθος 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.
Ο ισχυρότατος αυτός σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική, αλλά ακόμα και σε περιοχές της Ιταλίας και στη Μάλτα, αλλά ακόμα και στην Αλβανία και στη Λιβύη…
Στις ώρες που ακολούθησαν σημειώθηκαν και άλλοι ισχυροί σεισμοί.
Λόγω του προχωρημένου της ώρας, οι αναφορές για την κατάσταση που επικρατεί είναι περιορισμένες. Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για «πανικό» και «χάος» στο νησί, και αναφέρουν ότι «όλοι οι κάτοικοι» έχουν βγει στους δρόμους.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για τυχόν θύματα ή για ζημιές, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ωστόσο αναφέρονται γκρεμισμένα κτίρια…. Αναφέρεται επίσης ότι περιοχές του νησιού έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς και ότι υπάρχουν ζημιές στο εσωτερικό σπιτιών…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.