, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλ.Τσίπρας: Για τη Θεσσαλονίκη κ. Μητσοτάκη δεν έχετε να πείτε τιποτα;

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε τίποτα να απαντήσει για τη Θεσσαλονίκη και την καθυστερημένη λήψη μέτρων, που την έφεραν ένα βήμα πριν να χαθεί ο έλεγχος” είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στην κατάσταση που επικράτησε στη συμπρωτεύουσα λόγω του κορονοϊού. “Για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα που παραλίγο η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου, την Αττική των εργατικών στρωμάτων, για τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις υπουργών σας δεν έχετε να πείτε τίποτα;” αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “ο κ. Γεωργιάδης έλεγε πριν από λίγο καιρό ότι οι ειδικοί είχαν πει ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα τη Θεσσαλονίκη πριν από τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου” και είχε προσθέσει ότι “από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία, στην πίστη δεν πήγαμε σε καραντίνα. Διαψεύσατε τον υπουργό σας κακήν κακώς κ. Μητσοτάκη. Και φτάσαμε στο σημείο να υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση για τη Θεσσαλονίκη”.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ακόμη ότι “ήρθε μετά ο κ. Χαρδαλιάς και… μαρτύρησε ότι ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας το είχε ζητήσει, το είχε εισηγηθεί από τις 22 Οκτωβρίου”. Ενάμιση μήνα μετά ήρθατε εσείς και είπατε ότι “δεν μπορεί να έκλειναν τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη μια εβδομάδα νωρίτερα. Άλλωστε δεν υπήρχαν αιτήματα για κάτι τέτοιο από κανέναν”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.