, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλ. Τσίπρας: Συγκέντρωση 3.000-4.000 ακραίων στοιχείων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο

Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου για την Μακεδονία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην τριτολογία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Άκουσα την Εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. και ευρωβουλευτή, την κ. Σπυράκη, να με εγκαλεί και χαίρομαι γι’ αυτό, διότι επαναλαμβάνω ο διάλογος και η αντιπαράθεση είναι η ζωντάνια της δημοκρατίας.
Θέλω, κ. Σπυράκη, να σας πω το εξής. Αναφερθήκατε σε μένα και στην προχθεσινή συγκέντρωση ορισμένων, χιλιάδων ακραίων στοιχείων, 3.000-4.000 ήταν στη Θεσσαλονίκη. Καμία σχέση με τα μεγάλα συλλαλητήρια, που όντως έγιναν το Φλεβάρη.
Ξέρετε, εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα αρνηθώ το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει σε μια δημοκρατική πολιτεία. Θέλω, όμως, να σας υπενθυμίσω, κ. Σπυράκη, ότι εσείς ήσασταν που για χρόνια, ως προβεβλημένη δημοσιογράφος σε ένα τηλεοπτικό σταθμό, κάθε βράδυ σχεδόν όταν είχαμε πράγματι μαζικές διαδηλώσεις με πράγματι μεγάλη καταστολή, τα πέντε πρώτα χρόνια από τον σταθμό σας βγαίνατε και ουσιαστικά ασκούσατε το λειτούργημα της πληροφόρησης, όπως η ίδια παραδεχτήκατε, με έναν τρόπο όπου αποκρύβατε την αλήθεια. Και τότε δεν είχατε καμία ιδιαίτερη ευαισθησία, ούτε στο να παρουσιάσετε τα πραγματικά νούμερα των διαδηλώσεων, αλλά ούτε και το να αναδεικνύετε την καταστολή και τη βία που υπέστησαν αυτές οι διαδηλώσεις».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.