, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ωστόσο όπως υπογραμμίζουν, την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουν τη διαπραγματευτική διαδικασία με πραγματοποίηση νέας συνάντησης των μερών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Σχετικά με το αριθμ. πρωτ. : 811/30.01.2019 έγγραφο του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου Ο.Λ.Θ. Α.Ε., σας αναφέρουμε τα παρακάτω:
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Λ.Θ. ΑΕ στις 30/1/2019, συνιστά ουσιαστικά παράταση ισχύος της Επιχ. Σ.Σ.Ε. Υπαλληλικού Προσωπικού έως τις 30/6/2019, την οποία και κατ΄ αρχήν αποδεχόμαστε, με την επιφύλαξη όμως, ότι, εάν η διαπραγματευτική διαδικασία για Γ.Κ.Π. που είναι σε εξέλιξη, εμφανίσει προβλήματα και καθυστερήσεις μέχρι τις 15/3/2019, τότε:
–ή θα προχωρήσουμε σε αναδιάταξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με προτεραιότητα τη συζήτηση για την Επιχ. Σ.Σ.Ε.
–ή θα δοθεί νέα παράταση ισχύος της Επιχ. Σ.Σ.Ε. Υπαλληλικού Προσωπικού.
Μετά την εξέλιξη αυτή αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις με αποχή από υπερωριακή εργασία και εργασία Σ/Κ και την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία για το ΓΚΠ, με πραγματοποίηση νέας συνάντησης των μερών .»

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε  αποχή από υπερωριακή εργασία και εργασία τα Σαββατοκύριακα, από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση, ότι η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος: «δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε παράταση της ισχύος της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας» και «θέτει υπό κίνδυνο τη συλλογική διαπραγμάτευση».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.