, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αναδασμός Βασιλικών: κληρώθηκαν οκτακόσιες μερίδες

Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 4/12/2017 οι διαδικασίες κλήρωσης των νέων αγροτεμαχίων του αναδασμού Βασιλικών. Η συμμετοχή του κοινού ήταν καθολική. Από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 19:00 περισσότεροι από 800 ενδιαφερόμενοι παραβρέθηκαν στο κοινοτικό κατάστημα των Βασιλικών αναμένοντας να ακουστεί το όνομά τους ώστε να τραβήξουν τον κλήρο που θα προσδιορίσει και τη θέση των νέων αγροτεμαχίων τους. Περίπου 800 μερίδες κληρώθηκαν σε μια άψογη οργανωτικά διαδικασία που οργάνωσε η Επιτροπή Αναδασμού σε συνεργασία με το ιδιωτικό γραφείο εκπόνησης της μελέτης. Παρούσες ήταν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας καθώς και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θέρμης που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην άρτια ολοκλήρωση της κλήρωσης του αναδασμού.
Τη διαδικασία άνοιξε με την παρουσία του νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στη σπουδαιότητα του έργου σημείωσε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση του δήμου για την ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών δόμησης Απόστολος Τσολάκης εξήγησε την πορεία των εργασιών μέχρι το κομβικό σημείο της κλήρωσης και ανέλυσε τα επόμενα βήματα. Τόσο ο δήμαρχος Θέρμης, όσο και ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Κεν. Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη συνεργασία και τη συμβολή στο σημαντικό, αυτό, για τα Βασιλικά, έργο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντ. Μακεδονίας Φάνης Παππας, ο οποίος χαιρετίζοντας τη διαδικασία ευχήθηκε να ολοκληρωθεί σύντομα ο αναδασμός των Βασιλικών. Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας αναμένεται, νωρίς την άνοιξη, να αναρτηθούν οι νέοι χάρτες και οι νέοι κτηματολογικοί πίνακες.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.