, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανακοίνωση δωρεάς «μαμούθ» από την Ένωση Εφοπλιστών κατά την συνάντησή τους με τον Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου την Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδας όπου είχαν συζήτηση για ευρεία θεματολογία.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε χορηγία «μαμούθ» από την Ένωση, η οποία ανέρχεται στα  6 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν στον τομέα της υγείας. Όπως ενημέρωσε και ο κ. Πέτσας με τα λεφτά αυτά θα ανακαινισθούν οι τουαλέτες των νοσοκομείων και θα αντικατασταθούν όλα τα κλινοσκεπάσματα.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στην αρχή της σύσκεψης τα εξής:
«Σήμερα θέλω να μιλήσω πάρα πολύ λίγο. Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω, για ακόμα μια πολύ σημαντική προσφορά της Ένωσης, αλλά θέλω να δώσω τη δυνατότητα σε εσάς και στον Υπουργό να μας πείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο κάνετε, γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία για τα νοσοκομεία μας και να σας συγχαρώ και για την ευρηματικότητα της ιδέας. Πιστεύω ότι είναι μια παρέμβαση η οποία, όχι απλά θα αλλάξει την καθημερινότητα στα νοσοκομεία, αλλά θα ξαναδώσει και στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας, το οποίο σήμερα στερούνται διότι δυστυχώς οι χώροι υγιεινής στα νοσοκομεία είναι σε άθλια κατάσταση και τα κλινοσκεπάσματα, απ’ ότι καταλαβαίνω, είναι πολλών δεκαετιών.
Έχετε επιδείξει ένα σπουδαίο έργο και ως Ένωση και η καθεμία και ο καθένας από εσάς ατομικά πολλές φορές με μεγάλη διακριτικότητα, όπως αρμόζει σε τέτοιες δράσεις. Ξέρω ότι έχετε ένα έργο πολύ πιο πλούσιο από αυτό το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό, θέλω να σταθώ, όμως, στην έννοια της ανάληψης συλλογικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της Ένωσης, πρωτοβουλίες που είναι μεγάλης εμβέλειας και κλίμακας, όπως η πρωτοβουλία την οποία ανακοινώνουμε σήμερα, όπως ήταν εξάλλου και η πρωτοβουλία για την αγορά των νέων σκαφών του Λιμενικού, τα οποία το Λιμενικό τα αναμένει με πολύ μεγάλη προσμονή. Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό αποτύπωμα της Ένωσης, με τη συλλογική της ιδιότητα πάνω και πέρα από τις ατομικές σας πρωτοβουλίες το οποίο οφείλουμε και να το χαιρετίσουμε και να το αναδείξουμε. Και, βέβαια, μεγάλοι ωφελούμενοι θα είναι οι ίδιοι οι ασθενείς οι οποίοι μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν χώρους υγιεινής σύγχρονους, αξιοπρεπείς, καθαρούς και θα μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να αναβαθμίσουμε την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών μας και σε κτίρια τα οποία, ενδεχομένως, είναι πιο παλιά. Για μένα έχει μεγάλη σημασία, το γνωρίζει και η ηγεσία του Υπουργείου, αυτή η παρέμβαση να γίνει με έναν τρόπο ο οποίος να είναι λειτουργικός. Φαντάζομαι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αλληλουχία των παρεμβάσεων που και πως αυτές θα πρέπει να γίνουν. Είναι και μια σημαντική προστιθέμενη αξία και στον εγχώριο κλάδο ο οποίος θα υποστηρίξει αυτές τις κατασκευαστικές εργασίες. Νομίζω ότι με ένα κόστος το οποίο δεν είναι ευκαταφρόνητο, αλλά δεν είναι και τεράστιο, αφήνουμε ένα αποτύπωμα στην καθημερινότητα του ασθενή, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Νομίζω είναι μια πολύ έξυπνη σκέψη και χαίρομαι που ανταποκριθήκατε τόσο γρήγορα στο αίτημα του Υπουργείου».
Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος βρισκόταν και εκείνος στη συνάντηση ανέφερε τα παρακάτω:
«Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη ευκαιρία που μου δίνετε να ευχαριστήσω και εγώ την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Κύριε Πρόεδρε στο πρόσωπό σας και σε όλους αυτούς οι οποίοι συνεισέφεραν, είμαστε υπόχρεοι. Τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. έχουν να ανακαινιστουν κατά οποιονδήποτε τρόπο, δυστυχώς, καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Και κυρίως στα χρόνια της κρίσης δεν έχει γίνει το παραμικρό. Η τελευταία προσπάθεια που έγινε, έγινε επί Υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου. Οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες και εμείς ψάχνουμε να βρούμε μια εμβληματική παρέμβαση, τέτοια που θα είναι οριζόντια, θα έχει απήχηση στον μέσο Έλληνα, στον μέσο πολίτη και θα είναι και άμεση. Γιατί, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στον Προϋπολογισμό στην Βουλή, το 2020 είναι η χρονιά των νοσοκομείων. Οπότε μας δώσατε το δικαίωμα να σας παρουσιάσουμε, κι εσείς μετά στο Συμβούλιό σας, αυτή τη δράση που αφορά τις δύο υγειονομικές περιφέρειες τις μεγαλύτερες, την πρώτη και την δεύτερη. Δηλαδή τα νοσοκομεία όλης της Αττικής στα οποία μετά από παρέμβασή σας η οποία θα ξεκινήσει σε μάξιμουμ χρόνο 3 μηνών και θα ανακατασκευαστούν και ανακαινιστούν πλήρως όλοι οι χώροι υγιεινής, όλοι. Που σημαίνει τα WC σε δημόσιους χώρους, εντός των κλινών και σε όλες τις μονάδες της χώρας, δηλαδή σε όλη τη χώρα, σε όλα τα νοσοκομεία πάνω από 30.000 κλίνες όπου θα μας προμηθεύσετε κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, μαξιλάρια κλπ. Είναι μια τεράστια παρέμβαση. Θέλω να πω ότι ήταν απομείωση του πολιτισμού και της αξιοπρέπειας του μέσου Έλληνα, το να πηγαίνει στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και οι χώροι υγιεινής, οι τουαλέτες, να είναι σε αυτή την κατάσταση. Και αυτό θα το δεί άμεσα ο κόσμος. Στους δύο μήνες θα έχουμε κύριε Πρόεδρε κλινοσκεπάσματα για τα νοσοκομεία όλης της χώρας και στους τρεις μήνες θα ξεκινήσει η παρέμβαση αυτή σε όλους τους χώρους υγιεινής των νοσοκομείων των δύο ΥΠΕ.που θα ολοκληρωθεί εντός του 2020, ενδεχομένως εντός και του πρώτου εξαμήνου μετά την έναρξή του. Υπάρχει η σχετική ανακοίνωση, για να μην κουράζω, που απαριθμεί ένα-ένα τα νοσοκομεία στα οποία θα παρέμβει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και κατόπιν αυτού θα υπογραφεί σήμερα και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας».
Δείτε ποια Νοσοκομεία αφορά η δωρεά:
«Ευαγγελισμός» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Οφθαλμιατρείο Αθηνών», «Πολυκλινική» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Αγία Ελένη – Σπηλιοπούλειο» Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, «Παίδων Αγία Σοφία» Νοσοκομείο Παίδων, «Άγιος Σάββας» Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Ανδρέας Συγγρός» Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων, «Έλενα Βενιζέλου» Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο, «Αλεξάνδρα» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Η Ελπίς» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Λαϊκό» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Παμμακάριστος» Νοσοκομείο Θείας Πρόνοια, «Γ. Γεννηματάς» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «ΚΑΤ» Κέντρο Αποκατάστασης Τραυματιών – Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «ΕΚΑ» Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Αμαλία Φλέμιγκ» Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, «Σωτηρία» Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών, «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, «Άγιοι Ανάργυροι» Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, «Παίδων Πεντέλης» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων
Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Λαϊκό Θριάσιο, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά, Γενικό Νοσοκομείο Βούλας Ασκληπιείο, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Αγ. Παντελεήμων και συνδεδεμένο νοσοκομείο η Αγ. Βαρβάρα
Αξίζει να σημειώσουμε ότι θα πραγματοποιηθεί η αγορά όλων των απαραίτητων κλινοσκεπασμάτων για τα δημόσια νοσοκομεία και στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα θα αγοραστούν 100.000 σεντόνια, 25.000 μαξιλάρια και 25.000 κουβέρτες θα ανανεώσουν και θα προστεθούν στον εξοπλισμό των 120 νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.