, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ανακοινώθηκαν οι χώρες που θα φιλοξενήσουν τα προ-Ολυμπιακά τουρνουά – Που θα αγωνιστεί η Ελλάδα

Σε Καναδά, Κροατία, Λιθουανία και Σερβία θα διεξαχθούν οι τέσσερις όμιλοι του προ-Ολυμπιακού Τουρνουά, με την κλήρωση να γίνεται στις 27 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η FIΒA.
Πιο συγκεκριμένα, οι πόλεις Βικτόρια στον Καναδά, το Σπλιτ στην Κροατία, το Κάουνας στη Λιθουανία και το Βελιγράδι στη Σερβία είναι αυτές που θα φιλοξενήσουν από έναν όμιλο, με φόντο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.
Με βάση ότι στο FIBA Ranking η Εθνική Ανδρών βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τη Σερβία και τη Λιθουανία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα τοποθετηθεί είτε στον όμιλο του Καναδά είτε σε αυτόν της Κροατίας.
Μία ομάδα από κάθε όμιλο – διοργάνωση θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεδομένου ότι ήδη οκτώ (8) χώρες – ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους σε αυτούς. Πρόκειται για την Ιαπωνία (διοργανώτρια), την Ισπανία (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια) και τις Αργεντινή, Αυστραλία, Γαλλία, Ιράν, Νιγηρία και ΗΠΑ.
Εκτός από την Ελλάδα, στους τέσσερις ομίλους θα τοποθετηθούν επίσης οι εξής ομάδες – χώρες: Κροατία, Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβενία, Σερβία και Τουρκία (από Ευρώπη), Βραζιλία, Καναδάς, Δομινικανή Δημοκρατία, Πουέρτο Ρίκο, Μεξικό, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα (από Αμερική), Αγκόλα, Σενεγάλη και Τυνησία (από Αφρική), Κίνα, Νότια Κορέα και Νέα Ζηλανδία (από Ασία – Ωκεανία).
Η κλήρωση από την οποία θα προκύψουν οι ομάδες ανά όμιλο θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου 2019, ενώ οι αγώνες θα γίνουν από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου 2020.
Σε ό, τι αφορά το Προολυμπιακό Τουρνουά των γυναικών (η Ελλάδα δεν συμμετέχει), η FIBA ενημέρωσε πως θα τα διοργανώσουν το Βέλγιο (Οστάνδη), η Κίνα (Φοσάν), η Γαλλία (Μπουρζ) και η Σερβία (Βελιγράδι).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.