, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανοίγει η πλατφόρμα για αναδοχή και υιοθεσία παιδιών

Το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία, ανακοίνωσαν σήμερα, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
«Σήμερα, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναδοχής και υιοθεσίας. Οι πολίτες μπορούν να ξεκινήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει και η δυνατότητα οι πολίτες να πηγαίνουν αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας του τόπου διαμονής τους. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα».
Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε επίσης ότι «σήμερα, κάνουμε πράξη έναν νόμο που “γεννήθηκε” για να υπηρετήσει το παιδί και θα υπηρετήσει το παιδί, γιατί ξεκινάει στην πραγματικότητα η εφαρμογή ενός νόμου που αποτέλεσε τομή για τα δεδομένα της κοινωνικής προστασίας στη χώρα».
Η ίδια πρόσθεσε «Η αρμόδια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, εισηγήθηκε έναν νόμο στη Βουλή ο οποίος βάζει πια το ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας σε εντελώς νέες βάσεις από αυτές που ίσχυαν στον τόπο μας επί δεκαετίες».
Μέχρι τη θέσπιση του νόμου, το συγκεκριμένο πλαίσιο ήταν μία «μαύρη σελίδα» για την κατάσταση του κοινωνικού κράτους στη χώρα. «Δεν υπήρχαν σαφείς διαδικασίες ούτε επιστημονική τεκμηρίωση. Επίσης, δεν υπήρχαν ψηφιοποιημένα δεδομένα και δεν γνωρίζαμε πόσα παιδιά βρίσκονται στα ιδρύματα. Πλέον, αποκτούμε εικόνα για το σύνολο των παιδιών που είναι στα ιδρύματα στη χώρα μας. Το κάθε παιδί θα έχει το δικό του ηλεκτρονικό φάκελο. Μιλάμε για μία νέα εποχή ψηφιοποίησης», σχολίασε η κ. Αχτσιόγλου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.