, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανοίγουν τα διαγνωστικά κέντρα: Θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισε το συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, καθώς μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας σημερινής τους συνεδρίασης απάντησαν στο υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ ότι δεν δέχονται την χθεσινή πρόταση που τους έγινε κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.
Αντιλαμβανόμενοι όμως την ανάγκη του πληθυσμού να εξυπηρετηθεί από τα διαγνωστικά κέντρα, στα οποία εξυπηρετείται το 95% των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, το συντονιστικό ανακοίνωσε ότι θα διενεργεί εξετάσεις μεν στους ασφαλισμένους αλλά μόνον κατόπιν προπληρωμής τους. Σε μια κίνηση καλής θέλησης αποφάσισαν πως οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το 85% της τιμής της εξέτασης και δεν θα πληρώνουν το 15% που είναι η συμμετοχή τους.
Στη συνέχεια, οι ασφαλισμένοι, έχοντας μαζί τους τις αποδείξεις, θα πηγαίνουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και θα ζητούν την επιστροφή των χρημάτων τους. Από τη διαδικασία αυτή ανακοινώθηκε ότι θα εξαιρεθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως πχ οι ογκολογικοί ασθενείς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.