, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανοιχτή συνάντηση για το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά»

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Creativity Platform σας προσκαλούν σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, στις 18.00, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε μια ανοιχτή δίωρη συνάντηση, για να γνωρίσετε από κοντά το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» και να ενημερωθείτε σχετικά με την επικείμενη κατάθεση προτάσεων του δεύτερου Ανοιχτού Καλέσματος Υποβολής Προτάσεων για Προγράμματα και Δράσεις.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους της συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος αναφορικά με το όραμα και τους στόχους, καθώς και τη μέχρι τώρα υλοποίησή του στα σχολεία και στις γειτονιές του Δήμου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οι πολίτες θα ενημερωθούν για τα προγράμματα και τις δράσεις  που υλοποιούνται εντός των έξι σχολικών αυλών, αλλά και για τον τρόπο συμμετοχής σε αυτά.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, θα παρουσιαστούν τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της αίτησης, καθώς και τα κριτήρια για την επιλεξιμότητα των πιθανών αιτηθέντων.
Το Ανοιχτό Κάλεσμα Υποβολής Προτάσεων για Προγράμματα και Δράσεις απευθύνεται σε φορείς, ομάδες και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν μέσω εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων εντός των έξι Ανοιχτών Σχολείων, απαντώντας στις ανάγκες τόσο των έξι σχολείων όσο και της γειτονιάς.
Να σημειωθεί ότι η παρουσία των ενδιαφερόμενων στην ενημερωτική συνάντηση είναι καίριας σημασίας για την κατανόηση του πλαισίου του προγράμματος και των κριτηρίων επιλογής των προτάσεων, και θα αποτελέσει θετικό συντελεστή κατά τη διαδικασία επιλογής συνεργατών.
Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Creativity Platform και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σκοπός του προγράμματος είναι να λειτουργούν τα σχολεία ως πυρήνες ανάπτυξης της ποιότητας ζωής και της έννοιας της «κοινότητας» της κάθε γειτονιάς, σαν κοινός χώρος συνάντησης, συνεργασίας, παιχνιδιού, άθλησης και ψυχαγωγίας.
Τη διοργάνωση της εκδήλωσης αναλαμβάνει η ομάδα συντονισμού και διαχείρισης του προγράμματος, ΑΜΚΕ Creativity Platform, σε συνδιοργάνωση με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Εκπαίδευσης και Αθλητισμού.
Παρακαλούμε να δηλώσετε την παρουσία σας στη Συνάντηση Ενημέρωσης, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής,
https://goo.gl/forms/lDhR1eV3N1BNEliV2
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα “Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά”:
Website: www.openschoolsthess.gr
Email: [email protected]
Τηλ: 6946 265 653
Facebook: https://www.facebook.com/openschoolsthess/

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.