, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανοιχτό από σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Τις πύλες μετά από μέρες άνοιξε σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, προκειμένου να δεχθεί τους πιστούς φίλους του χιονιού, τόσο από τη Δράμα όσο και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρωινού Τύπου” η κατάσταση του δρόμου πλέον είναι καλή, όμως είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα.

Οι αναβατήρες που θα τεθούν σε λειτουργία είναι οι: Μέστα, baby 1& 2 και η τετραθέσια για βόλτα μετά τις 10.30. Σχετικά με τις πίστες, θα λειτουργήσουν οι: Νέστος και αρχαρίων 1 & 2.

Ο δυνατός αέρας, οι έντονες καιρικές συνθήκες και η πολυήμερη χιονόπτωση, έθαψαν κυριολεκτικά το κέντρο, τα κτίρια του χώρου, αλλά ακόμα και τους ίδιους τους αναβατήρες μέσα στο χιόνι, το οποίο είχε ξεπεράσει ακόμα και τα έξι-επτά μέτρα, ενώ προκάλεσε και βλάβες στο σύστημα ηλεκτροδότησης του χώρου. Πράγμα που τελικά επιδιόρθωσε η ΔΕΗ, αφού πρώτα άνοιξε ο δρόμος.

Επίσης, μεγάλος και ορατός ήταν ο κίνδυνος χιονοστιβάδων, πράγμα που υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για τους επισκέπτες.

Χαρακτηριστικά της όλης κατάστασης που επικράτησε όλες αυτές τις ημέρες με τα προβλήματα που κράτησαν κλειστό το Χιονοδρομικό κέντρο, είναι τα σχόλια των φίλων του χιονιού στην επίσημη ιστοσελίδα του Φαλακρού, ότι το κέντρο, είτε με χιόνι, είτε και χωρίς χιόνι, τελικά δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και η γενικότερα η λειτουργία του καθίσταται προβληματική, καταλήγει ο “Πρωινός Τύπος”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.