, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αντεπίθεση Βορίδη σε ΣΥΡΙΖΑ – Κράτος είναι η νόμιμη άσκηση βίας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσία της νέας ηγεσίας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του που προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας τα εξής:
«Εμμένω στις δηλώσεις μου τις οποίες θεωρώ μια κλασική παραδεδεγμένη σταθερά. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τις αντιδράσεις της αντιπολιτεύσεως. Γιατί πρέπει να εξηγώ τα βασικά στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις; Λέω αυτονόητα πράγματα για τους μαρξιστές.
Στο μάθημα της Πολιτειολογίας του Δρόσου το πρώτο πράγμα που έμαθα ως φοιτητής ήταν ότι κράτος είναι η νόμιμη άσκηση βίας.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση τον αφοπλισμό της αστυνομίας ή την κατάργηση των ΜΑΤ, να την καταθέσει και να γίνει δημόσια συζήτηση επ’ αυτού. Φωνάζει για αστυνομική βία αλλά τη χρησιμοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια των 4,5 χρόνων της διακυβέρνησής του.
Από τη μία τάσσεται υπέρ της αναγκαιότητος να μπει μία τάξη στα Πανεπιστήμια και από την άλλη κλείνει το μάτι στην ανομία μέσα σε αυτά».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.