, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αντιδράσεις για τη βάρβαρη κακοποίηση σκύλου από φαντάρους στην Κόνιτσα

Τεράστια εντύπωση και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και απαθανατίζει τον βασανισμό ενός σκύλου από οπλίτες θητείας σε στρατόπεδο της Κόνιτσας.

Σύμφωνα με τα πλάνα που διέρρευσαν, δύο στρατιώτες βασανίζουν τον σκύλο και στη συνέχεια τον πετούν στον γκρεμό. Τη σκηνή βιντεοσκόπησε τρίτο άτομο, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου. το συγκεκριμένο βίντεο δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε σάλο.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του Στρατού Ξηράς, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη».

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος αξίωσε «την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.