, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Αντιμέτωπος με κατηγορία βιασμού ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας

Ο νεοδιορισθείς υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Γκεράλντ Νταρμανέν, ενδέχεται να αντιμετωπίσει νέα έρευνα για φερόμενο βιασμό μετά από δικαστική απόφαση, σύμφωνα με πηγές κοντά στην υπόθεση που μίλησαν στο CNN.
Το εφετείο του Παρισιού έκρινε ότι ένας δικαστής μπορεί να ανοίξει εκ νέου την έρευνα για ισχυρισμό του 2018 ότι ο Νταρμανίν βίασε μια γυναίκα το 2009.
Ο Νταρμανέν κατηγορήθηκε για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση από την Σόφι Πατερσον το 2018, η οποία ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε τη θέση του ως μέλος της δικαστικής επιτροπής το 2009, για να την βοηθήσει με κάποιες εκκρεμότητές της με τη δικαιοσύνη, υποχρεώνοντάς την να κάνει σεξ μαζί του.
Ενώ η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο αρχικά τον Φεβρουάριο του 2018, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, το εφετείο του Παρισιού έκρινε ότι οι λόγοι για τη μη διερεύνηση των ισχυρισμών, δεν ήταν επαρκείς σύμφωνα με τους δικηγόρους και των δύο πλευρών.
Η απόφαση σημαίνει ότι η υπόθεση θα τεθεί και πάλι στα χέρια ενός ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει εάν πρέπει να ξεκινήσει επίσημη έρευνα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.