, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας: Παράδοση φαρμακείων στην ΕΚΑΣΘ (ΦΩΤΟ)

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλας Πατουλίδου, πάνω από 150 μέλη της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΕΚΑΣΘ) απέκτησαν πλήρη φαρμακεία βάσει των προδιαγραφών που θέτουν οι ιατροί, με χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Pharmathen.
Η παράδοση των φαρμακείων πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης-Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΘ, με θέμα “Πρώτες Βοήθειες, Μέριμνα και Πρόληψη”.

“Απαραίτητο και αχρείαστο για κάθε κρίσιμη στιγμή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, το φαρμακείο  συνεισφέρει στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων εξασφαλίζοντας την παροχή πρώτων βοηθειών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού στέκεται αρωγός στους αθλητικούς φορείς σε μια εποχή που λόγω περιορισμένων χορηγών και μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης, δεν μπορούν να καλύψουν βασικές πρωταρχικές ανάγκες. Μετά τη χορηγία των ΕΛΠΕ και την παράδοση φαρμακείων στην ΕΠΣΜ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας), ακολούθησε η Pharmathen στηρίζοντας την προσπάθειά μας, την οποία και ευχαριστώ θερμά” δήλωσε η κα. Πατουλίδου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Από την μεριά του ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, κ. Σάββας Λόρτος, ευχαριστώντας την κα. Πατουλίδου και την φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες πρέπει να υπόκεινται οι αθλητές, τονίζοντας ότι “πρώτα τα σωματεία και οι ομοσπονδίες οφείλουν να μεριμνούν για την υγεία των αθλητών και μετά οι ίδιοι οι αθλητές”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο αθλίατρος κ. Σίμος Γαλιτσάνου ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της εκδήλωσης “Πρώτες Βοήθειες, Μέριμνα και Πρόληψη”, ενώ πραγματοποιήθηκε και επίδειξη ΚΑΡΠΑ (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση) η οποία σε περιστατικά ανακοπής καρδιάς ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα στον ασθενή μπορεί να αντιδράσει άμεσα και να του σώσει τη ζωή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δημήτρης Χατζηβρέττας και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού κ. Βασίλης Ανατολίτης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.